Menu
Niewsbrief

Fabrikant portret

Tuinhandschoenen van Rostaing

Rostaing TuinhandschoenenRostaing Tuinhandschoenen

Handschoenen ter bescherming tegen de kou zijn de mensheid door de eeuwen heen bekend. Zelfs de farao's van het oude Egypte droegen leren handschoenen als symbool van macht en hun verheven positie. In de Middeleeuwen kon een handschoen, aangeboden door een hogere autoriteit, zoals de keizer of een kerkelijke hoogwaardigheidsbekleder, een teken van speciale gunst zijn - als het tenminste niet de spreekwoordelijke handschoen was die naar iemand werd toegeworpen om hem uit te dagen tot een duel. Industriële handschoenen en de kennis om ze te maken verspreidden zich eerst vanuit Frankrijk naar andere Europese landen; ten westen van de Rijn werd de eerste gilde van handschoenmakers al in de 12e eeuw opgericht.

Een deel van onze tuinhandschoenen is waarschijnlijk van deze traditie, geleverd door de Franse fabrikant Rostaing, waarvan de oorsprong teruggaat tot een leerlooierij die al sinds 1789 bestaat. Onze tuinhandschoenen zijn onderverdeeld in handschoenen voor de warmere en handschoenen voor de koelere seizoenen. De doornbestendige modellen met extra lange manchetten zijn bijzonder geschikt voor het werken in dicht struikgewas - hoewel er ook een apart model voor rozentelers is. Voor het werken in natte grond of in verregende plantages bieden wij waterdichte handschoenen van polyamide aan. De lichte handschoenen die beschermen tegen eelt en kneuzingen bij langdurig werken met een hark of onkruidverdelger, zijn ofwel van leder gemaakt, ofwel van een speciaal ontwikkeld breiwerk. Al onze tuinhandschoenen hebben een goede pasvorm en zijn ontworpen met weinig of geen beperking van de bewegingsvrijheid van de vingers.

Rostaing. In Frankrijk sinds 1789

De handschoenen van de Franse fabrikant Rostaing hebben de reputatie hun gebruikers een maximum aan comfort te bieden. De oorsprong van het familiebedrijf in de regio Rhône-Alpes is een leerlooierij die in 1789 is opgericht. In de geschiedenis van het bedrijf, die nu meer dan tweehonderd jaar omspant, zijn een aantal productievestigingen in het buitenland gegroeid. De handschoenen die wij voor ons assortiment hebben gekozen, komen dus niet meer uit Frankrijk, maar worden in de eigen vestigingen van de onderneming in Marokko en Zuid-Korea vervaardigd.

De allrounder.

Leren tuinhandschoen

Een ademende handschoen van volnerf rundsleder, zeer comfortabel om dragen en ideaal voor het werken in bloemen- en groentebedden. Het beschermt ook de handen bij de meer arbeidsintensieve werkzaamheden - wanneer plantgaten moeten worden gegraven, bomen of struiken moeten worden geplant of teruggesnoeid. Het buitenste materiaal is waterafstotend. De verlengde manchetten zijn afgebiesd en de rugzijde van de hand heeft een brede elastische binnenband om ervoor te zorgen dat de handschoen goed aansluit.

€ 37,90

De krasbestendige.

Tuinhandschoen leer lange manchet

Deze handschoen heeft extra lange manchetten die de handen en ook de onderarmen beschermen bij het werken in struikgewas, rozen of brandnetels. Het soepele leer is waterdicht en beperkt nauwelijks de bewegingsvrijheid van de vingers. Gemaakt van rundsleder, met manchetten van rundsplitleder in suède-look. Gemaakt in Marokko.

€ 44,90

De waterafstotende.

Werkhandschoen waterdicht

Rostaing produceert deze handschoen in polyamide als een waterdicht en wasbaar alternatief voor handschoenen in delicater materiaal. Het is niet geschikt voor zwaar werk in de tuin, maar wel voor alle beplantings- en onderhoudswerkzaamheden die bij regenachtig weer en in vochtige of natte grond (moeten) plaatsvinden. Wij bevelen dit model ook aan voor alle handmatige werkzaamheden in de garage, het huis en op het erf waarbij nattigheid en vuil een rol spelen. Basismateriaal van 100 % polyamide, coating van nitrilschuim. De korte handschoentjes zijn afgebiesd met een plastic band, een manchet met elastiek zorgt ook voor een goede pasvorm. Gemaakt in Zuid-Korea.

€ 13,90

De behendige.

Werkhandschoen geitenleer

De fabrikant Rostaing beveelt deze lichte handschoen speciaal aan voor werkzaamheden in het bloembed: stengels afsnijden voor de vaas, verdorde bloemen verwijderen, onkruid verwijderen. Bij het verpotten van balkon- en kamerplanten laat het zachte, soepele geitenleer uw handen ook vrij om te bewegen. Het leder is gemengd gelooid, maar - omwille van het milieu - niet extra gebleekt, en behoudt dus zijn natuurlijke kleur. Alle naden zijn versterkt met polyamide draden. Een interne elastische band aan de pols zorgt voor een goede pasvorm van deze handschoen.

€ 32,90

De tuinhandschoen voor meer bewegingsvrijheid.

Handschoen voor rozentelers

Deze handschoen is doornbestendig dankzij haar dikke, geruwde latexoverlay; zij is niettemin soepel en beperkt de handen niet in hun bewegingsvrijheid. 100% katoen, latex coating.

€ 9,90
Menu