Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Lampen gemaakt van beenderporselein. Van BTC

Peter Bowles, de oprichter van BTC, heeft vakmanschap en handel in zijn genen. Zijn grootvader was timmerman en voorzitter van een meubelbedrijf, zijn vader had een verlichtingszaak. Al in zijn jeugd kreeg Bowles oog en voorkeur voor de strakke lijnen van traditionele industriële producten tijdens bezoeken aan de productielocaties van het bedrijf van zijn ouders. Na een tijd in een bestekfabriek in Auvergne te hebben gewerkt, richtte hij zijn eigen productiefaciliteiten voor kookgerei en bestek op en runde deze in Sheffield totdat hij meer dan 20 jaar geleden terugkeerde naar zijn wortels en zijn eigen verlichtingsfabriek in de buurt van Oxford begon onder de naam BTC (= British Timeless Classics).

Glad, geribbeld en handgeschilderd

Hier komen varianten van de Bone China wandlamp, naar keuze uitgerust met een eigen drukschakelaar in het wandrozet of met textielsnoer, tussenschakelaar en netstekker. In uitgeschakelde toestand zijn de tinten helder wit; in ingeschakelde toestand zijn ze zijdeachtig glinsterend en warm van kleur. De versieringen worden met de hand geschilderd door een ervaren medewerker. Bowles nam haar aan toen haar vorige werkgever stopte met handschilderen. Hij maakt de handgeschilderde lampen gewoon omdat hij dat wil en omdat de werknemer dat kan - en wij vonden ze mooi en waren overtuigd.

Wandlamp Bone China, Natuur

Kap in porselein, Ø 12 cm. Kunststof contactdoos E 27 (max. 40 W of 28 W halogeen). Geleverd met bevestigingsmateriaal. Met kunststof drukschakelaar. Porseleinen muurrozet, Ø 11,5 cm. Projectie max. 28,5 cm. Gewicht 650 g. Met kabel, tussenschakelaar en stekker. Porseleinen wandrozet, Ø 8,5 cm. Projectie max. 26,5 cm. Gewicht 660 g. Textiel kabel, lengte 2,2 m.

Wandlamp Bone China, Geribbeld

Schaduw Bone China, Ø 12,5 cm. Kunststof contactdoos E 27 (max. 40 W of 28 W halogeen). Geleverd met bevestigingsmateriaal. Met kunststof drukschakelaar. Porseleinen muurrozet, Ø 11,5 cm. Max. projectie 29 cm. Gewicht 700 g. (niet afgebeeld) Met kabel, tussenschakelaar en stekker. Wandrozet van porselein, Ø 8,5 cm. Projectie max. 27 cm. Gewicht 720 g. Textiel kabel, lengte 2,2 m.

Menu