Original BTC

Klemlamp Bot porselein

Original BTC
Klemlamp Bot porselein
  € 249,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Mobiel licht

  Dankzij de sterke klemvoet met een officiële spanwijdte van 3,5 cm kan deze mobiele armatuur overal worden geklemd waar licht nodig is - bijvoorbeeld als leeslamp in bed, als verlichting op de werkplek of als aanvulling op de indirecte ruimteverlichting door hem aan de voorkant van een plank te klemmen en van daaruit de muur te verlichten. De armatuur wordt in- en uitgeschakeld door middel van een tussenschakelaar op de voedingskabel.

  Doorzichtig porselein. Beenderporselein

  "Beenporselein" of "bone china" is een van de fijnste porseleinsoorten. Het is helder wit en zeer goed bestand tegen breuk, zelfs wanneer het flinterdun wordt uitgetrokken. De meest verrassende eigenschap van bone china is echter de doorschijnendheid, de zijdeachtige glans en de warme tint. Het geheim van de productie van bone china, dat lang alleen in China bekend was, werd rond het midden van de 18e eeuw onthuld door een kleine aardewerkfabriek in Engeland: Door beenderas toe te voegen was het mogelijk doorschijnend porselein in de aardewerkoven op 1.200 °C te stoken. Ook nu nog beperkt het moeilijke mengsel van kaolien, veldspaat, kwartszand en meer dan 50% gecalcineerde beenderas de mechanisatie van de productie en het aantal fabrieken wereldwijd dat dit ambacht beheerst.

  Brits in elk detail. Armaturen door Original BTC

  Original BTC (= British Timeless Classics) - opgericht in 1990 door Peter Bowles en gevestigd in de buurt van Oxford - is een fabrikant van verlichtingsarmaturen waarvan de producten niet alleen in naam al lang als tijdloze klassiekers worden beschouwd. Dat ze ook in alle details Brits zijn, deze status is ook opmerkelijk. De Bone China tinten, bijvoorbeeld, komen uit Stoke-on-Trent, de stad die de bijnaam "the potteries" heeft gekregen dankzij de ongeveer 500 pottenbakkerijen. Ze zijn bijna allemaal verdwenen, en het bedrijf dat nu eigendom is van Bowles zou waarschijnlijk niet meer bestaan zonder Original BTC. Toen hij op zoek was naar een pottenbakkerij die bone china kon verwerken, ontdekte hij dat de pottenbakkerij daartoe in staat was, maar dat zij economisch failliet was. Zonder meer nam hij het bedrijf met alle werknemers over en herstructureerde het. De handgeblazen glazen koepels komen van een glasblazerij in Worcestershire die Bowles ook heeft gekocht. Naast verlichtingsglas produceert het voornamelijk gekleurd glas voor de ramen van historische gebouwen en kerken. In twee kleine ovens zet een handvol glasblazers de oude methoden van glasblazen voort en houdt zo de ooit beroemde Engelse glastraditie in leven. De metalen koepels van sommige modellen komen van een metaalbewerkingsbedrijf in Birmingham, dat - u raadt het al - ook van Bowles is. De Britse oorsprong van de armaturen strekt zich zelfs uit tot de kabels. Bowles had een hekel aan de kale plastic kabels van de eerste armaturen - dus gebruikte hij het met textiel bedekte snoer van het huisijzer voor een tentoonstelling. Dit werd zo goed ontvangen dat hij sindsdien al zijn armaturen heeft uitgerust met met textiel bedekte kabels - ze worden zelf gemaakt in de regio rond het bedrijf.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 203961

   Kap (Ø 9 cm) porselein, voet (lengte 9 cm) aluminium, klem (spanwijdte 3,5 cm) staal met poedercoating en rubberen buffer. Textielsnoer (lengte 220 cm, eurostekker) met plastic tussenschakelaar. Plastic fitting E14 (max. 40 W). Gewicht 550 g. Geleverd zonder lamp.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen