Menu
Niewsbrief

Fabrikant portret

Jeans met een goede reputatie. Goodsociety

GoodsocietyGoodsociety

Bijna geen enkel kledingstuk heeft een slechtere reputatie dan jeans, waarvan de productie gewoonlijk grote hoeveelheden hulpbronnen verbruikt. Dit is niet het geval bij de modellen van het denimmerk Goodsociety: het in Hamburg gevestigde bedrijf gebruikt geen chloor of andere milieubelastende producten in een van zijn wasprocessen. Zij trachten het energie- en waterverbruik gedurende het gehele productieproces zo laag mogelijk te houden. In de produktie-installaties in Italië wordt afvalwater voortdurend opgevangen en met behulp van de modernste technologie opnieuw verwerkt - gezuiverd wordt het voortdurend teruggevoerd in de produktiecyclus. Good Society steunt een herbebossingsproject in Argentinië van de internationaal actieve milieuorganisatie Treedom en doneert ook regelmatig een kwart van haar bedrijfswinst aan de Canadese SA Foundation (Servants Anonymous), die vrouwen in Nepal steunt.

Behoud de hulpbronnen.

De jeansfabrikant heeft zijn productie in Italië. Van het spinnen van de garens tot het weven, van het verven en confectioneren tot het afwerken van de denimstoffen, al het werk blijft in het land, zodat er nauwelijks lange reizen zijn van de ene textielfabriek naar de andere. En het is niet alleen in Italië dat Good Society al haar leveranciers kent.

De partnerbedrijven voor de katoenteelt in India, Pakistan en Turkije hebben een licentie van de Global Organic Textile Standard (GOTS): een garantie voor de kwaliteit van de grondstof, voor een milieuvriendelijke, gecontroleerde biologische teelt van het katoen en voor het feit dat bij de oogst en de verdere verwerking ter plaatse ten minste de sociale normen van de GOTS worden nageleefd. Knopen en labels voor de jeans zijn meestal geprefabriceerd van gerecycleerd materiaal of veganistische stoffen.

Hint:

Door het speciale verven hebben de denimstoffen de eigenschap kleur te verliezen. Gelieve er rekening mee te houden dat de kleuren kunnen afgeven op lichter gekleurde kleding en meubelstoffen.

Menu