Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas*

Menu
Niewsbrief

Fabrikant

Eska lederen handschoenen. Vierde generatie handschoenenmaker

Eska HandschoenenEska Handschoenen

In 1912 werd het familiebedrijf Eska, toen bekend onder de naam Eska & Dutka, opgericht in Karlsbad, Bohemen, en het is nu gevestigd in Wels, Oostenrijk. Het bedrijf, dat nu in zijn vierde generatie is, produceert niet alleen eersteklas, robuuste lederwaren voor professioneel gebruik, maar ook fijne handschoenen voor dagelijks gebruik - in uitzonderlijke kwaliteit. Het leer voor elk model wordt precies gesneden en vakkundig genaaid tot een handschoen met de beste pasvorm.

Eska leren handschoenen in detail

Schladminger Walkfist Handschoen, Grijsachtig oranje

De naam van deze wanten - oorspronkelijk gemaakt van de beroemde Schladminger Loden uit de Oostenrijkse Tauern - is de soortnaam geworden voor wollen wanten, waarmee talloze, soms zeer dubieuze producten zich in allerlei wintersportbrochures tooien: Deze komen eigenlijk uit Schladming in Stiermarken, zijn gemaakt van de sterke wol van de hooggebergte schapen aldaar, gebreid op handmachines en vervolgens gemalen tot een loden, waardoor ze natbestendig en geschikt voor sneeuw zijn. (Tussen haakjes, het is echt een kunst: tijdens het hele proces van condenseren volmaken met exacte maten). Vervolgens laten wij Eska de handpalmen van de extreem warme en dichte handschoen verstevigen met een plantaardig gelooid geitenvel.

Herenhandschoen Paardeleer, Zwart

Paardenleer is erg duur als handschoenleer, is Eska in Wels verteld. Het wordt ook zelden gebruikt voor lederwaren omdat slechts ongeveer 15 van de 100 huiden zelfs maar in aanmerking komen voor de produktie van handschoenen. Wij hebben onze handschoen laten verstevigen met appliqués: nauwkeurig gesneden uit hetzelfde zwarte paardenleer en strak op de handpalm genaaid ter hoogte van de bal en de wijsvinger. Dit verhoogt niet alleen de bruikbaarheid van de handschoen, maar ook haar levensduur - een erfstuk zoals het in het boek staat. Paardenleder, chroomgelooid en doorgeverfd, herkomst Turkije. Decoratieve stiksels op de rug van de hand. Met verstelbare riem. Metalen drukknoop. Binnenvoering gebreid uit 100% scheerwol. Gemaakt in Oostenrijk. Kleur zwart.

Andere onderwerpen

Cirkel lederwarenCirkel lederwaren

Offenbach en leer - ze waren ooit synoniem. In het midden van de 20e eeuw waren er in de regio ongeveer 200 leerverwerkende bedrijven, waarvan er nu bijna geen meer over zijn. Een die het gehaald heeft is de Kreis Ledermanufaktur. Sinds 1963 staat het voor handgemaakte lederwaren van de hoogste kwaliteit.

Ontdek nu
Manufactum leder collectieManufactum leder collectie

Onze ledercollectie wordt gemaakt met gevoel voor en aandacht voor detail, van het leder tot de laatste naad. De kleine lederwaren zijn ongevoerd; de achterkant van het leder blijft dus - met zijn natuurlijke onregelmatigheden - "eerlijk" herkenbaar. Hun naden zijn afgewerkt met een open rand. De huiden van Engelse en Schotse runderen worden in Engeland plantaardig gelooid door middel van tonlooiing, d.w.z. in langzaam ronddraaiende eiken vaten in een looiingsbouillon.

Ontdek nu
Menu