Niewsbrief

Het beste voor het nieuwe huis.

Geschenken voor de topping-out ceremonie

Fensterbeer, Bauheben, Hebeweih, Hieb- of Richtschmaus, Aufrichte of Dachgleiche - in het hele land en daarbuiten kent men zeer verschillende namen voor één en hetzelfde feest: de topping-out ceremonie. Oorspronkelijk was dit gebruik, dat dateert uit de 14e eeuw, een soort rituele vorm van rentebetaling en compensatie voor verrichte arbeid. Ook bijgeloof speelde een rol. De topping-out ceremonie moest geluk brengen en de inwoners beschermen tegen ongeluk, bliksem en vuur. Net als vroeger wordt de topping-out ceremonie gevierd wanneer de ruwbouw van het huis klaar is, het dakgebinte geplaatst is en het dak klaar is om bedekt te worden. Nu worden traditioneel alle gasten uitgenodigd die actief hebben bijgedragen aan de bouw van het huis - ambachtslieden, bouwleider, architect en natuurlijk familie en vrienden. Als u tot dit selecte gezelschap behoort, helpen wij u graag bij het vinden van een passend cadeau voor de bouwer of de eigenaar.

Brood en zout, God zegene. Geef geluk en zegeningen

Het klassieke geschenk voor de topping-out ceremonie is en blijft brood en zout. Het zijn de basisvoedingsmiddelen bij uitstek die in geen enkel huishouden mogen ontbreken. Tegenwoordig hebben we ze meestal in overvloed, terwijl in het verleden veel mensen zich vaak permanent in een precaire situatie bevonden omdat geen van beide voor hen betaalbaar was. Vele eeuwen lang was graan een soort betaalmiddel en bepalend voor de stabiliteit van sociale systemen. En zout was tot ver na de Middeleeuwen zo waardevol dat het de naam "wit goud" kreeg. Bovendien werd het volgens religieuze opvattingen geacht de duivel af te weren. De symbolische gedachte achter het geschenk van brood en zout bij de topping-out ceremonie is om de mensen in hun nieuwe huis voorspoed, geluk, zegeningen en natuurlijk de nodige kruiden in het leven toe te wensen - een mooi gebaar, vinden wij. Daarom presenteren wij hier enkele geschikte kandidaten - van karaktervolle en sappige broden uit onze bakkerij tot exquise zee- en dieptezouten tot zoutmolens en zoutvaatjes in uitstekende verwerkingskwaliteit.

Op goed geluk. Geef een geschenk van hoge kwaliteit gereedschap

De klusjesman in huis spaart de Zimmermann, nietwaar? Zagen, boren, hameren - zelfs als het huis klaar is, zijn er altijd noodzakelijke klusjes en reparaties te doen. Met een beetje handigheid en hoogwaardig gereedschap en gereedschap is het werk veel gemakkelijker te doen. Hamers, schroevendraaiers, gereedschapskisten, snij- en meetgereedschap, ladders en dergelijke zijn dus handige hulpjes voor alles wat in uw eigen huis rechtgezet en uitgelijnd moet worden. Bij ons vindt u een grote keuze aan robuuste, duurzame gereedschappen die onmisbaar zijn voor succesvolle knutselprojecten en daarom waardevolle cadeaus zijn voor de topper. Onze tip: als u zelf een begaafde knutselaar bent, voeg dan gewoon een bon toe voor uw actieve ondersteuning.

Maak het dek grondig schoon. Met bezem, schop en co.

Wat is het gezegde? Een nieuwe bezem veegt schoon. Laten we het letterlijk nemen: bij de bouw van een huis komt veel vuil kijken, dus een bezem is onmisbaar om het dek voor de verhuizing schoon te maken en symbolisch de boze geesten weg te vegen. De bezem wordt daarom traditioneel als geschenk gegeven bij de uitzetceremonie, mooi versierd en vergezeld van bankbiljetten. Maar niet alleen binnen, ook buiten is er veel te doen: De tuin moet worden opgeknapt en de nieuwe planten moeten worden geplant. De nieuwe huiseigenaren zullen blij zijn met een stevige en betrouwbare spade met gesmede kop en elastische steel, want dat bespaart kostbare energie bij het graven en spitten. Andere nuttige geschenken voor de tuin, zoals een gieter, een tuinschaar, een verticuteermachine, een haspelmaaier en meer, maken van tuinieren een puur plezier en brengen de nieuwe huiseigenaren compleet tuiniersgeluk. Nog meer leven wordt in de tuin gebracht door nestkastjes, vogelhuisjes en drinkbakken, egelhuisjes en insectenhotels.

Boordevol gevoel, smaak en liefde. Onze geschenkmanden

Een goede wijn, fijne brandewijnen en likeuren, fijne delicatessen, zoete lekkernijen - vul een uitpuilende cadeaumand met lekkere dingen. Een volle mand met lekkernijen is altijd een welkom geschenk - of het nu voor een topper is of voor een andere gelukkige gelegenheid. Met een Manufactum bon omringd door een kleurrijk boeket van exquise producten is hij in het beste gezelschap.

Manufactum cadeaubonnen. Geef de volledige selectie cadeau

  • Met onze goederenbon heb je altijd het juiste opknapcadeau voor elke smaak. Dit is vooral een voordeel als je de stijl van de nieuwe huiseigenaars niet goed kent of als je niet precies weet welke artikelen het dringendst nodig zijn in het huishouden. Kies gewoon een bedrag en geef de volledige selectie van het Manufactum assortiment cadeau. Onze elektronische cadeaubon print je in een handomdraai uit net voor het feest.