Menu

Fijnkorrelig zeezout

Fijnkorrelig zeezout
€ 3,90Basisprijs: € 15,60/ 1kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Biologisch zuiver zeezout uit Bretagne.

Dit zeezout wordt gewonnen aan een van de schoonste Atlantische kusten van Europa, de Guérande. Het getij wordt op gecontroleerde wijze in de kwelders (zoutpannen) gebracht met bassins van ongeveer 60 cm diepte. Het water stroomt langzaam door de bassins en verdampt tijdens het proces. Bij een zoutgehalte van 280 g/l vormen zich zeezoutkristallen die in de zoutpannen worden gedeponeerd. Tijdens de "oogst" worden de kristallen er met de hand afgehaald met een speciaal houten gereedschap. Na de oogst wordt het zout eerst in de zon gedroogd en vervolgens in een elektrische oven.

Het witte goud: zout

Zout, dat essentieel is voor onze voeding, is al sinds de oudheid een gewilde smaakmaker. Veel steden baseerden hun welvaart op deze zeldzame grondstof, het "witte goud", zoals Halle (van het Oudhoogduitse hall = zout), Schwäbisch Hall of Bad Reichenhall.

Verschillen. Klein, maar fijn

Tegenwoordig is zout overal en in bijna elke hoeveelheid verkrijgbaar; veel zout is afkomstig van industriële productie en is natriumchloride in zijn zuivere vorm. Koks en fijnproevers geven echter de voorkeur aan zout uit gegarandeerde herkomstgebieden, en met traditionele extractiemethoden ontwikkelt zich weer een gevoel voor de smaaknuances van zouten uit verschillende herkomstgebieden. Want met zout is het blijkbaar net als met mineraalwater, waarvan het mineraalgehalte gemeten naar volume ook zeer laag is en toch de smaak aanzienlijk beïnvloedt.

Gewonnen uit de zee of gedolven uit de bergen

De oudste vorm van zoutwinning is de verdamping van zeewater. Zowel aan de Atlantische kust als aan de Noordzeekust wordt het zeewater nog geteeld in zoutmoerassen en wordt het zout onder de zon van bekken naar bekken verplaatst tot zich kristallen vormen bij een zoutgehalte van 280 g/l. Het hoogste zoutgehalte is dat van fleur de sel. De fleur de sel, de beste kwaliteit, wordt vervolgens met de hand als een flinterdun laagje afgeroomd met een houten schep.
Later begon men zout te winnen uit ondergrondse aders in de vorm van pekel. Dit is ook het geval in Luisenhall, waar de pekel eerst op grote diepte in zoute bekkens wordt gewonnen. Een blik in de hal van de zoutziederij van Luisenhall toont de turkooisgroene pekel die in eikenhouten bekkens rust, zodat zwevende deeltjes kunnen bezinken voordat zij in de kookpannen wordt geleid. Daar kookt het zout tot de zoutkristallen geoogst kunnen worden.

Ingrediënten en notities:

Verkoopsomschrijving:

Zeezout

Ingrediënten:

Zeezout

Oorsprong / herkomst:

Frankrijk

Verantwoordelijke exploitant van een levensmiddelenbedrijf:

Le Paludier
B.P. 22 Rue de Bretagne
44740 Batz-Sur-Mer
Frankrijk

Productinformatie

Artikel nummer 23593

250 g tin in poedervorm
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu