Menu
Robert Klaas

Fruit- en broodmes in zakformaat

Robert Klaas
Fruit- en broodmes in zakformaat
  € 79,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Snack- en fruittijd

  Het volgende mes is geen typisch zakmes, maar een vouwmes met een golvend lemmet. De ronde lemmetkop - zoals die van een broodmes - geeft zijn hoofdfunctie aan, want het snijdt inderdaad vooral broodjes en, bedoeld als snack voor onderweg, ook fruit. De fabrikant in Solingen kan dit model terugvoeren tot 1932, zo lang staat het al in hun modellenboeken. Rond dezelfde tijd begon men roestvrij staal te gebruiken als lemmetstaal. Men zegt dat het eerste prototype een mes was dat een werknemer van de smederij voor eigen gebruik maakte. Op basis hiervan werden uiteindelijk de eerste ponsgereedschappen voor grotere productiehoeveelheden geproduceerd. In de loop der jaren werden deze vervangen door nieuwe instrumenten. Het productieproces zelf, dat nog steeds veel handwerk met zich meebrengt, is echter nauwelijks veranderd.

  Productinformatie

  Artikel nummer 88193

   Lemmet en veer van roestvrij staal. Greepschalen PMMA, geklonken. Lengte uitgeklapt 19 cm, bladlengte 7,5 cm. Mesdikte 2,5 mm. Gewicht 50 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen