Bonnat

Bonnat Cacao Cusco

Bonnat
Bonnat Cacao Cusco
  € 8,90Basisprijs: € 89,00/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Originele cacao. Heerlijk bereid

  De bonen voor deze chocolade behoren tot de Cusco-variëteit, een van de oudste geteelde cacaovariëteiten ooit. Zij zijn afkomstig uit het Peruaanse Amazonegebied, waar de cacaobomen groeien in de buurt van de Heilige Vallei van de Inca's. In deze pure chocolade komen de aroma's van de zeldzame soort het best tot hun recht. Het heeft een delicaat aroma en combineert subtiele noten van suikerriet met een sterke cacaosmaak. De Cacao-Cusco-chocolade komt uit de serie "Les Grand Crus d'Exception", waarin de teeltgebieden nog beperkter zijn dan bij de klassieke Grand Cru-chocolades van Bonnat.

  Bonnat. Chocolade met karakter

  De Chocolatiers Bonnat zijn thuis in Voiron, ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van Grenoble. Hun chocolade geniet een uitstekende reputatie op basis van consistentie, ervaring en enthousiasme. De consistentie begint met oprichter Felix Bonnat, die in 1884 als eerste chocolatier ter wereld plantagechocolade produceerde, gescheiden naar herkomst. Zijn achterkleinzoon Stéphane Bonnat zet deze traditie nog steeds voort. Hij hanteert een filosofie die vergelijkbaar is met die van de kwaliteitsgerichte wijnbouw, want net als bij wijn zijn er ook bij cacao grote verschillen tussen teeltgebieden, bonenvariëteiten, lokale kenmerken van de plantage en de aroma's die inherent zijn aan de bonen. Om deze onvervalst in chocolade te bewaren is ook consistentie in de ingrediënten nodig: Bonnat was een van de eerste chocolatiers die het zonder sojalecithine deed. Hij gebruikt alleen cacao, cacaoboter en suiker - en wat melkpoeder voor de melkchocolade.

  Van boon tot bar

  Bonnat werkt "van boon tot reep", wat betekent dat hij alle stappen van de ruwe cacaoboon tot de chocoladereep in eigen hand neemt. Daartoe onderhoudt hij contacten met kleine plantages van slechts 3-10 hectare in het land van herkomst, die de cacao verbouwen zonder pesticiden, kunstmest of andere chemische hulpmiddelen en irrigeren met water uit de omgeving. Hij importeert de bonen zelf en roostert ze, waarbij hij gebruik maakt van de tot 400 aroma's die ze bevatten - een proces dat een delicate aanpak vereist. Ruwweg wordt het roosteren gevolgd door het malen van de bonen en het concheren; de gevoelige details van de verwerking blijven het geheim van de familie. Bonnats plezier in zijn eigen vak en zijn claim om perfecte chocolade te maken is bij elk stuk te proeven: het is onvergelijkbaar lekker, met een zachte beet en een fantastisch aroma.

  Ingrediënten en notities:

  Verkoopsomschrijving:

  Chocolade

  Ingrediënten:

  Cacao, cacaoboter, suiker.

  Cacao: minimaal 75%

  Oorsprong / herkomst:

  Peru

  Verantwoordelijke exploitant van een levensmiddelenbedrijf:

  Bonnat Chocolatier - Confiseur
  8 Cours Sénozan
  38502 Voiron Cedex
  Frankrijk

  Voedingswaarde-etikettering

  Voedingswaarde informatie per100 g
  Energie2501 kJ / 603 kcal
  Fat46 g
  daarvan verzadigde vetzuren29,65 g
  Koolhydraten42,6 g
  daarvan suiker25,9 g
  Eiwit8,8 g
  Zout0,01 g

  Productinformatie

  Artikel nummer 206862

   Cacaogehalte 75%. 100 g staaf
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen