Victorinox

Klein Zwitsers zakmes klassieker

Victorinox
Klein Zwitsers zakmes klassieker
  € 34,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  De rode. Voor alle situaties.

  Het zakmes met de karakteristieke rode handvatten heeft een cultstatus bereikt als het "Swiss Army Knife". Het werd voor het eerst verkocht aan het Zwitserse leger in 1897, waar het traditioneel voorbehouden was aan officieren. Tegenwoordig wordt het mes echter gewaardeerd als een multifunctioneel zakgereedschap. De handgrepen zijn nog steeds gemaakt van Cellidor, een oude kunststof uit de thermoplastische familie, die voornamelijk bestaat uit de hernieuwbare grondstof cellulose.

  Origineel van Victorinox. Zwitsers mes.

  Het zakmes met de signaalrode greepschalen heeft de Zwitserse snijders Victorinox aan blijvende wereldfaam geholpen. Toen Karl Elsener (de overgrootvader van de huidige bedrijfseigenaar) zijn smederij in Ibach-Schwyz opende, werd het idee om een compact mes te ontwerpen dat naast het lemmet veel praktische functies bood en gemakkelijk in de zak kon worden meegenomen, als revolutionair beschouwd. Dat was in 1884. Zeven jaar later richtte Elsener de Vereniging van Zwitserse Meestersnijders op en leverde de eerste zakmessen aan het leger. Hij liet het karakteristieke embleem met het Zwitserse kruis en schild al vroeg wettelijk beschermen. Het is vandaag de dag nog steeds het herkenningsteken voor Victorinox messen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 15523

   Lemmet, schroevendraaier (kruiskop 0/1, magnetisch) en schroevendraaier (2,5 mm), draadstripper, schaar, nagelvijl en flesopener. Met tandenstoker en pincet. Een kettingring. Zonder sleutel en sleutelring. Roest- en zuurbestendig roestvrij staal, Cellidor-handgreepschalen. Gemaakt in Zwitserland. Lemmetlengte 3,5 cm, greeplengte 5,8 cm. Gewicht 30 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen