Menu
Goyon-Chazeau

Picnic Sommelier Mes "Le Saint Vincent

Eik
Exclusief
Goyon-Chazeau
Picnic Sommelier Mes "Le Saint Vincent
Eik
  Eik
  € 289,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Bij een picknick hoort wijn

  Sint Vincentius wordt door de Fransen beschouwd als de beschermheilige van hun wijnbouwers, en zijn naamdag in januari wordt traditioneel gevierd in Bourgondië. Wat is er natuurlijker dan een sommeliermes naar hem te noemen? Het is afkomstig van de bestekspecialisten van Goyon Chazeau uit de messenstad Thiers in de Auvergne en biedt uiteraard alle toepassingen van een klassiek sommeliermes. En toch is er één ding aan dit mes dat bijzonder opmerkelijk is - afgezien van de absoluut uitgebreide afwerking. Want waar andere kelnersbestekken het kleine lemmet hebben om in de capsule te snijden, heeft deze een volwaardig, gesmeed en geslepen zakmesblad van Sandvik® staal. Want bij een picknick hoort een goede fles wijn - en bij een goede wijn hoort een goede saucisson, een behoorlijk stuk kaas, knapperig, vers gebakken stokbrood en wat fruit. Goyon-Chazeau ontwikkelde dit mes in samenwerking met de slijper Robert Beillonnet, een beroemde en meermaals bekroonde "Meilleur Ouvrier de France" (beste vakman in Frankrijk) in professionele kringen.

  Uitstekende bestekproductie. Coutellerie Goyon-Chazeau

  Zeven kilometer ten oosten van de Franse messenstad Thiers (Auvergne-Rhône-Alpes) is sinds 1953 Coutellerie Goyon-Chazeau gevestigd. Terwijl er ooit een aantal bedrijven waren in de regio, die al zeven eeuwen bekend staat om zijn bestek, is de messenfabriek in La Monnerie-le-Montel nu een van de weinige die de traditionele ambachtelijke technieken uit overtuiging handhaaft en alles ter plaatse vervaardigt. In 2013 kende de Franse regering het label EPV (Entreprise du Patrimoine Vivant) toe aan het familiebedrijf van de derde generatie voor zijn aanhoudende inzet voor het behoud van traditionele ambachtelijke technieken in de bestekproductie.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204016

   Sommeliermes met kurkentrekker en kurkentrekker. Gesmeed zakmes van Sandvik® staal. Lengte handvat 12,5 cm, lengte lemmet 9 cm. Gewicht ca. 135 g. In lederen etui, bij levering beschermd door een kartonnen hoesje.
   Onbehandelde eiken handgrepen. Deze versie van het mes is alleen verkrijgbaar bij Manufactum.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten