Menu

Opinel Kruidenmes

Opinel Kruidenmes
  € 27,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Het favoriete mes van de tuinman.

  Iedere tuinier zou zo'n mes op zak moeten hebben. Opinel noemt het een kruidenmes omdat het zeer scherpe, dunne lemmet in de vorm van de typische hippe (een licht gebogen lemmet) vrijwel voorbestemd is voor het oogsten van kruiden met zachte scheuten zoals bieslook, peterselie, kervel, tuinkers en co. Ze kunnen met dit mes gemakkelijk worden gesneden als ze in bosjes zijn verzameld. Maar u kunt het mes ook gebruiken om bijvoorbeeld stekken te vermeerderen of jonge groenteplanten te enten. Het lemmet kan worden opgevouwen als een zakmes, en het eenvoudige maar betrouwbare blokkeersysteem maakt het op het eerste gezicht gemakkelijk te herkennen: Het kruidenmes komt van Opinel in Frankrijk, de specialist voor goede, maar goedkope messen en snijgereedschap. Een ring aan het uiteinde van het handvat wordt zo ver mogelijk gedraaid en vergrendelt het blad tijdens het gebruik.

  Uit Frankrijk. Opinel

  Beroemd, goed en goedkoop zijn de Franse Opinel messen. Hun handelsmerk: Als zakmessen hebben ze meestal een eenvoudig maar betrouwbaar vergrendelingssysteem voor het lemmet bij het in- en uitklappen. Een vergrendelring op het handvat wordt zo ver mogelijk gedraaid en vergrendelt het blad op zijn plaats. Joseph Opinel vond dit nu zeer beroemde principe meer dan 130 jaar geleden uit. Met het groeiende succes van zijn eerste zakmessen kwam ook het assortiment van de messen- en bestekmakers in de Savoie tot bloei. Tegenwoordig produceren zij ook kook- en keukenmessen, picknickmessen, oogstmessen voor de tuin, klapzagen volgens het eerder genoemde zakmesprincipe en andere met lemmeten versterkte gebruiksvoorwerpen - zoals kurkentrekkers.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202177

   Gelakt beukenhouten handvat (lengte 9 cm), roestvrijstalen lemmet (lengte 8 cm). Totale lengte 19 cm. Gevouwen L 11 × B 3 × H 2 cm. Gewicht 50 g. Met veiligheidsring om het blad te vergrendelen. Door het kleine gat (Ø 3 mm) in het handvat kan een ophangkoord worden geschoven.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu