Menu
Forge de Laguiole

Laguiole Olijf houten handvat

Forge de Laguiole
Laguiole Olijf houten handvat
  € 179,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Een landmes. Laguiole.

  In de Franse regio Aveyron werd het als een inwijding in de volwassenheid beschouwd wanneer een jongeman zijn eigen Laguiole kreeg; en de goede raad om het blad met beide handen in een beheerste beweging te sluiten en het niet zomaar te laten dichtklappen - wat vandaag de dag nog steeds als ongepast wordt beschouwd - werd samengevat in het gezegde "ressort silencieux vivra vieux" (vrij vertaald: "Zonder een knappend geluid leeft het blad langer"). Deze exemplaren komen uit de "Forge de Laguiole". Hun T12 stalen bladen zijn individueel gesmeed en gehard (56-57 HRC). De productie van een mes is van begin tot eind in handen van slechts één messenmaker.

  Productinformatie

  Artikel nummer 80142

   Lemmet T12 staal, satijnen afwerking. Wangen roestvrij staal, satijn afwerking. Handgrepen van olijfhout. Gemaakt in Frankrijk. Lengte handvat 11 cm, lengte lemmet 9 cm. Gewicht 75 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen