Niewsbrief

Voor een flinke dosis nestwarmte

Geschenken voor het verhuizen

De verhuizing is achter de rug, de dozen zijn uitgepakt en het nieuwe huis is ingericht. Nu is het tijd voor de traditionele housewarmingparty - om alle hardwerkende helpers te bedanken en het nieuwe huis te vieren met vrienden, familie en nieuwe buren. Deze gewoonte komt in veel culturen voor, maar de rituelen verschillen een beetje. In Frankrijk worden mensen bijvoorbeeld uitgenodigd voor de "pendaison de crémaillère", letterlijk vertaald als "het ophangen van de ketelzaag". Volgens de goede oude traditie wordt het vat waarin de eerste maaltijd in het nieuwe huis voor de gasten wordt bereid, aan de zaag gehangen. In Engeland wordt een "housewarming" gevierd. Vroeger brachten gasten brandhout mee om de open haard aan te steken en de oude geesten symbolisch te verdrijven. Hoe en waar je het ook viert - wij hebben een aantal leuke ideeën om je gastheer of gastvrouw blij te maken.

Brood en zout, God verhoede. Geef geluk en zegeningen

Zout en brood meenemen naar een housewarmingparty is een traditie in veel Europese landen. Dit zijn immers de basisvoedingsmiddelen bij uitstek die in een huishouden nooit mogen ontbreken. Tegenwoordig hebben we ze meestal in overvloed, terwijl ze vroeger voor veel mensen niet betaalbaar waren. Eeuwenlang diende graan als een soort betaalmiddel en bepaalde het de stabiliteit van sociale systemen. En zout was tot ver na de Middeleeuwen zo waardevol dat het de naam "wit goud" kreeg. Bovendien werd het volgens religieuze overtuigingen verondersteld een einde te maken aan de duivel. Zelfs vandaag de dag is het symbolische idee achter het geschenk van brood en zout om mensen voorspoed, geluk, zegeningen en natuurlijk de nodige kruiden in het leven te wensen in hun nieuwe huis - een mooi gebaar, vinden wij. Daarom presenteren we hier een paar geschikte kandidaten - van karaktervolle en vochtige broden uit onze bakkerij tot exquise zee- en diepzeezouten en zoutmolens en -vaatjes van uitstekende kwaliteit.

Zorg voor groeipracht in het nieuwe huis. Groene cadeau-ideeën

Niet alle planten overleven de verhuizing, sommige moesten misschien worden achtergelaten in hun oude huis. Dit is een goede reden om nieuw groen mee te nemen naar de housewarming party - bijvoorbeeld met een mooie kamerplant. Het verbetert namelijk het binnenklimaat en voegt kleurrijke accenten toe aan de nieuwe vier muren. Geplant in een aantrekkelijke plantenbak zal de huisgenoot die je weggeeft meteen een mooi figuur slaan als levend binnenobject. Als de ontvanger een eigen tuin heeft, kun je kiezen uit een breed assortiment planten - van fruit- en sierbomen en heesters tot kruiden en groenten, vaste planten, bloembollen en geselecteerde zaden. Je kunt ook kweekenthousiasme creëren op balkons en patio's, bijvoorbeeld met geurende seringen, hortensia's en clematissen. Zelfs sommige van onze fruit- en groentesoorten doen het uitstekend in bakken, waardoor ze een oogstrijk cadeau zijn. Overigens werken we voor al onze planten uitsluitend met kwekerijen die kwaliteit en het behoud van rassenrijkdom en authenticiteit hoog in het vaandel hebben staan. Nog een creatieve tip: Als je al een rijke oogst bessen hebt - zelfgemaakte jam is altijd een persoonlijk en individueel cadeau.

Welkom in je nieuwe huis. Geef het cadeau van meer wooncomfort

Verhuizen is altijd een uitdaging en meestal duurt het even voordat je je helemaal thuis voelt in je nieuwe huis. Je hebt je vertrouwde omgeving verlaten, veel dingen staan nog niet op de juiste plek, vrienden en familie zijn misschien verder weg - al met al ontbreekt de warmte van thuis. Dan zijn het vaak de kleine dingen die van een nieuwe woonruimte een nieuw thuis maken: een knusse wollen deken, fijn tafellinnen, pluizige handdoeken, stijlvolle vazen en kandelaars. Als je de gastheer en gastvrouw goed kent, weet je vast wel wat ze nog meer kunnen gebruiken om een goede start te maken in hun nieuwe huis.

Iedereen aan één tafel. Een speelse sfeer creëren

Spelen is inherent aan ons mensen - een basisbehoefte, zogezegd, net als eten en slapen - of zoals Schiller het verwoordde: "De mens is pas volledig mens als hij speelt." Spellen brengen oude vrienden en familie rond de tafel en vergemakkelijken eerste ontmoetingen - misschien met buren of andere mensen die we net hebben ontmoet. Je kunt nooit genoeg spellen hebben, dus ze zijn een geweldig verrassingscadeau voor een housewarmingparty. Het nieuwe huis wordt meteen een communicatieve hotspot en de nieuwe bewoners zullen zich nog meer thuis voelen. Bovendien ben je er zeker van dat je na de "doop" de volgende uitnodiging krijgt. Onze gezelschapsspellen - van Scrabble en familie flipperkast tot tafel kegelen en Tipp-Kick tot kwartetten en geheugenspellen - brengen spanning en plezier aan tafel bij je thuis.

Boordevol gevoel, smaak en liefde. Onze geschenkmanden

Een goede wijn, fijne brandewijnen en likeuren, fijne delicatessen, zoete lekkernijen - vul een uitpuilende cadeaumand met lekkere dingen. Een volle mand met lekkernijen is altijd een welkom geschenk - of het nu voor een topper is of voor een andere gelukkige gelegenheid. Met een Manufactum bon omringd door een kleurrijk boeket van exquise producten is hij in het beste gezelschap.

Manufactum cadeaubonnen. Geef de volledige selectie cadeau

  • Met onze goederenbon heb je altijd het juiste opknapcadeau voor elke smaak. Dit is vooral een voordeel als je de stijl van de nieuwe huiseigenaars niet goed kent of als je niet precies weet welke artikelen het dringendst nodig zijn in het huishouden. Kies gewoon een bedrag en geef de volledige selectie van het Manufactum assortiment cadeau. Onze elektronische cadeaubon print je in een handomdraai uit net voor het feest.