Olio Roi

Ligurische olijfolie "Carte Noire" DOP

Olio Roi
Ligurische olijfolie "Carte Noire" DOP
  € 34,90Basisprijs: € 69,80/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Momenteel niet beschikbaar

  Algemene informatie

  Als een mythe waar is. Olijfolie "Carte Noire

  Sommige dingen zijn zo goed dat we dachten dat ze nauwelijks verbeterd konden worden: onze Ligurische olijfolie "Carte Noire" bijvoorbeeld. Franco Boeri van Olio Roi, olijvenkweker en oliemolenaar in de vijfde generatie, is een van de weinigen die op dit niveau produceren. Tot nu toe hebben we het aan u gepresenteerd als een druppelolie, maar nu heeft Boeri een evolutionaire, sensorisch grote stap voorwaarts gezet in de productie ervan. De olijven komen nog steeds van dezelfde oude olijfbomen die op historische terrassen in de Valle Argentina staan. De werkstappen die volgen op de zorgvuldige handmatige oogst worden echter op uiterst moderne wijze uitgevoerd onder uitsluiting van lucht: van het elektronisch gecontroleerd pletten van de olijven met granieten hamers tot de voorzichtige extractie van de olie in de centrifuge. Op die manier komen de weelderige en gelaagde aroma's van de Taggiasca-olijven optimaal tot hun recht - probeer het zelf maar eens: Onze helder geelgroene, dikke Carte Noire olie is nog milder, fijner en fruitiger dan voorheen. Hij ruikt licht zoet, vertoont aroma's van gedroogd fruit en thee, en smaakt harmonieus boterig en nootachtig, van artisjokken en fijn groen fruit. De hoeveelheid die wij u van deze uitstekende olie kunnen aanbieden is beperkt; elk flesje is opeenvolgend genummerd.

  Het groene goud. Olijfolie

  Olijfolie heeft een onvergelijkbare rijkdom aan expressie: afhankelijk van de olijfsoort, regio, bodem, oogsttijdstip en leeftijd van de boom variëren smaak, kleur en karakter. Met de hausse van het "groene goud" is echter wat doorgaans gebeurt met olijfolie wanneer een eindige grondstof van de ene op de andere dag oneindig wordt - ze is versneden en gemanipuleerd. Wie geïnteresseerd is in echt goede olijfolie dringt daarom aan op olijfolie van traditionele oliemolens, gerund door oliemolenaars met een kleine capaciteit maar een grote ambachtelijke ethos. Sommige produceren zelfs onder het zegel van beschermde en gecontroleerde oorsprong - DOP (Denominazione di Origine Protetta) in Italië. De olijven voor deze oliën moeten afkomstig zijn uit het genoemde geografische gebied en de olie moet in dit gebied op traditionele wijze worden geproduceerd en voldoen aan duidelijk omschreven kwaliteitsnormen. Om dit te garanderen wordt de productie streng gecontroleerd. Het resultaat: hoogste kwaliteiten, gedifferentieerde, evenwichtige smaken, maar tegelijkertijd kleine opbrengsten en dus kleine hoeveelheden. Wij hebben uitstekende oliën geselecteerd die hun oorsprong bijzonder goed vertegenwoordigen in hun smaakkenmerken.

  Ingrediënten en indicaties:

  Verkoopbenaming:

  Extra olijfolie van eerste persing

  Ingrediënten:

  1ste graad olijven - rechtstreeks uit olijven gewonnen met uitsluitend mechanische methoden.

  Bewaar- en bereidingsinstructies:

  Beschermen tegen licht en warmte

  Oorsprong/oorsprong:

  Italië

  Verantwoordelijke exploitant levensmiddelenbedrijf:

  Antonio Viani Importe GmbH
  August-Spindler-Str. 12
  37079 Göttingen
  Duitsland

  Voedingswaarde-etikettering

  Voedingswaarde informatie per100 g
  Energie3389 kJ / 824 kcal
  Fat91,6 g
  daarvan verzadigde vetzuren14,1 g
  Koolhydraten0 g
  daarvan suiker0 g
  Eiwit0 g
  Zout0 g

  Productinformatie

  Artikel nummer 59942

   Fles van 500 ml. Gemaakt van 100% Taggiasca olijven.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen