Bonnat

Bonnat Cacao real del Xoconuzco

Bonnat
Bonnat Cacao real del Xoconuzco
  € 11,90Basisprijs: € 119,00/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Momenteel niet beschikbaar

  Algemene informatie

  Zeldzaamheid: Mexicaanse Xoconuzco cacao.

  Niets minder dan de eerste door de mens geplante cacao, de Mexicaanse Xoconuzco-cacao, vormt de basis van deze chocolade. Het werd in de 15e eeuw hoger verhandeld dan goud of jade en de Nederlandse historicus Jan Eduard van Someren Brand prees het in de 19e eeuw als "de beste, fijnste cacao van allemaal". Niettemin verdrongen andere rassen het wat lastige ras bijna volledig in de teelt. De weinige resterende voorraden worden vandaag de dag nog volgens de oude traditie geteeld. Bonnat importeerde de Xoconuzco-cacao voor het eerst sinds 1850 weer naar Europa en maakte er deze chocolade van. Hij weerspiegelt alle smaakrijkdom die de cacaoboon kan ontwikkelen: boterachtig, aards, houtachtig, fruitig en vanilleachtig - subtiel maar altijd aanwezig en bijna koel op de tong.

  Bonnat. Chocolade met karakter

  De Chocolatiers Bonnat zijn thuis in Voiron, ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van Grenoble. Hun chocolade geniet een uitstekende reputatie op basis van consistentie, ervaring en enthousiasme. De consistentie begint met oprichter Felix Bonnat, die in 1884 als eerste chocolatier ter wereld plantagechocolade produceerde, gescheiden naar herkomst. Zijn achterkleinzoon Stéphane Bonnat zet deze traditie nog steeds voort. Hij hanteert een filosofie die vergelijkbaar is met die van de kwaliteitsgerichte wijnbouw, want net als bij wijn zijn er ook bij cacao grote verschillen tussen teeltgebieden, bonenvariëteiten, lokale kenmerken van de plantage en de aroma's die inherent zijn aan de bonen. Om deze onvervalst in chocolade te bewaren is ook consistentie in de ingrediënten nodig: Bonnat was een van de eerste chocolatiers die het zonder sojalecithine deed. Hij gebruikt alleen cacao, cacaoboter en suiker - en wat melkpoeder voor de melkchocolade.

  Van boon tot bar

  Bonnat werkt "van boon tot reep", wat betekent dat hij alle stappen van de ruwe cacaoboon tot de chocoladereep in eigen hand neemt. Daartoe onderhoudt hij contacten met kleine plantages van slechts 3-10 hectare in het land van herkomst, die de cacao verbouwen zonder pesticiden, kunstmest of andere chemische hulpmiddelen en irrigeren met water uit de omgeving. Hij importeert de bonen zelf en roostert ze, waarbij hij gebruik maakt van de tot 400 aroma's die ze bevatten - een proces dat een delicate aanpak vereist. Ruwweg wordt het roosteren gevolgd door het malen van de bonen en het concheren; de gevoelige details van de verwerking blijven het geheim van de familie. Bonnats plezier in zijn eigen vak en zijn claim om perfecte chocolade te maken is bij elk stuk te proeven: het is onvergelijkbaar lekker, met een zachte beet en een fantastisch aroma.

  Ingrediënten en opmerkingen:

  Koekjesnaam:

  Chocolade

  Ingrediënten:

  Cacaoboter, suiker.
  Cacao: minimaal 75%.

  Oorsprong:

  Mexico

  Verantwoordelijke exploitant van levensmiddelenbedrijf:

  Bonnat Chocolatier - Confiseur
  8 Cours Sénozan
  38502 Voiron Cedex
  Frankrijk

  Voedingswaarde-etikettering

  Voedingswaarde informatie per100 g
  Energie2501 kJ / 603 kcal
  Fat46 g
  daarvan verzadigde vetzuren29,65 g
  Koolhydraten42,60 g
  daarvan suiker25,90 g
  Eiwit8,8 g
  Zout0,01 g

  Productinformatie

  Artikel nummer 21268

   Cacaogehalte 75%. 100 g bar
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen