Menu

Gränsfors hakmes

Gränsfors hakmes
219,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Maakt aanmaakhout.

De kleinere en lichtere versie van een kloofbijl: dankzij de snijgeometrie met holle rand en een stalen steelbeschermer is deze bijl ideaal voor het kachelvriendelijk bewerken van boomstammen. Het handvat is lang genoeg om met beide handen te kunnen werken.

Handgemaakt en gesigneerd. Assen van Gränsfors Bruks

Overvloedige eisen en nauwgezette zuinigheid zijn de twee houdingen waarmee de Zweedse smeden rond Gabriel Brånby op Gränsfors Bruks hun beroemde bijlen maken. De eisen die aan het materiaal worden gesteld (speciaal gelegeerd bijlenstaal en het beste hout van de hickory steel) zijn hoog, maar dat geldt ook voor de tijd die elke smid besteedt aan het smeden, harden, harden, rechtzetten, slijpen en polijsten van zijn bijlensteel, het voorzien van afgeronde inkepingen voor een betere grip, en het aanbrengen en vastzetten ervan. (De twee letters in de kop van elke bijl zijn de initialen van de persoon die de bijl heeft gemaakt). Het ene na het andere, het resultaat: bijlen die licht en evenwichtig in de hand liggen en, op een manier die niet helemaal te verklaren valt, duidelijk mooier zijn dan hun soortgenoten.

Productinformatie

Artikel nummer 79413

Handgesmede bijlkop met doorgeharde en gepolijste snijkant. Handvat gemaakt van hickory hout. Met lemmetbeschermer van plantaardig gelooid rundleer. Gemaakt in Zweden.
Snijrand lengte 7,5 cm, totale lengte 48 cm. Gewicht 1,5 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

[an error occurred while processing the directive]

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu