Bonnat

Bonnat Praliné Noisette

Bonnat
Bonnat Praliné Noisette
  € 7,90Basisprijs: € 79,00/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Heerlijk. Hazelnoot nougat

  Nougat is een nogal zacht concept in de ware zin van het woord. Terwijl in Frankrijk vooral de witte Provençaalse nougat bekend is, ontstond in de streek rond Turijn een variant waarbij het ooit zeldzame ingrediënt cacao werd opgerekt met geroosterde hazelnoten: de donkere hazelnoot-nougat ontstond. Bonnat heeft zich laten inspireren door de donkere Piemontese nougat-traditie - om een weelderige chocoladereep te creëren met een cacaogehalte van 55%, die niet - zoals vaak het geval is - louter gevuld is met nougat, maar er volledig uit bestaat.

  Bonnat. Chocolade met karakter

  De Chocolatiers Bonnat zijn thuis in Voiron, ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van Grenoble. Hun chocolade geniet een uitstekende reputatie op basis van consistentie, ervaring en enthousiasme. De consistentie begint met oprichter Felix Bonnat, die in 1884 als eerste chocolatier ter wereld plantagechocolade produceerde, gescheiden naar herkomst. Zijn achterkleinzoon Stéphane Bonnat zet deze traditie nog steeds voort. Hij hanteert een filosofie die vergelijkbaar is met die van de kwaliteitsgerichte wijnbouw, want net als bij wijn zijn er ook bij cacao grote verschillen tussen teeltgebieden, bonenvariëteiten, lokale kenmerken van de plantage en de aroma's die inherent zijn aan de bonen. Om deze onvervalst in chocolade te bewaren is ook consistentie in de ingrediënten nodig: Bonnat was een van de eerste chocolatiers die het zonder sojalecithine deed. Hij gebruikt alleen cacao, cacaoboter en suiker - en wat melkpoeder voor de melkchocolade.

  Van boon tot bar

  Bonnat werkt "van boon tot reep", wat betekent dat hij alle stappen van de ruwe cacaoboon tot de chocoladereep in eigen hand neemt. Daartoe onderhoudt hij contacten met kleine plantages van slechts 3-10 hectare in het land van herkomst, die de cacao verbouwen zonder pesticiden, kunstmest of andere chemische hulpmiddelen en irrigeren met water uit de omgeving. Hij importeert de bonen zelf en roostert ze, waarbij hij gebruik maakt van de tot 400 aroma's die ze bevatten - een proces dat een delicate aanpak vereist. Ruwweg wordt het roosteren gevolgd door het malen van de bonen en het concheren; de gevoelige details van de verwerking blijven het geheim van de familie. Bonnats plezier in zijn eigen vak en zijn claim om perfecte chocolade te maken is bij elk stuk te proeven: het is onvergelijkbaar lekker, met een zachte beet en een fantastisch aroma.

  Ingrediënten en aanwijzingen:

  Sales description:

  Noisette chocolade

  Ingrediënten:

  Cacaoboter, suiker, cacao, Melkpoeder, Praline (suiker, 30% Hazelnoten).

  Cacao: minimaal 70%.

  Let op allergenen:

  Bevat melk en hazelnoten.

  Oorsprong/oorsprong:

  Frankrijk

  Verantwoordelijke exploitant levensmiddelenbedrijf:

  Bonnat Chocolatier - Confiseur
  8 Cours Sénozan
  38502 Voiron Cedex
  France

  Voedingswaarde-etikettering

  Voedingswaarde informatie per100 g
  Energie2576 kJ / 621 kcal
  Fat47,9 g
  daarvan verzadigde vetzuren27,46 g
  Koolhydraten41,9 g
  daarvan suiker32,3 g
  Eiwit8 g
  Zout0,08 g

  Productinformatie

  Artikel nummer 42867

   Cacaogehalte 55%. 100 g bar
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen