Menu

Koken en bakken met koperen kookpotten

Koperen kookaccessoiresKoperen kookaccessoires

Koperen kookgerei behoort tot het beste wat u zich voor uw keuken kunt veroorloven. De warmtegeleiding van dit unieke metaal is vele malen beter dan die van ijzer of roestvrij staal, wat betekent dat de warmte absoluut gelijkmatig over het materiaal wordt verdeeld. Het dichtschroeien en koken van voedsel is dus gemakkelijk en energiebesparend, terwijl het risico van aanbranden en overkoken van uw ingrediënten tot een minimum wordt beperkt door koperen kookgerei. Dezelfde voordelen laten koper schitteren in bakkerijproducten. Kleine cakes, soufflés of puddingen zijn veel gemakkelijker te maken en canelés uit koperen vormen maken indruk met hun knapperige, gekarameliseerde omhulsel en zachte, luchtige kern.

Inmaken met koper. De voordelen

Jampot Koper

Het materiaal (meer precies: de koperionen) gaat een wisselwerking aan met de zwavelverbindingen in de vruchten, die hun natuurlijke, vaak levendige kleuren behouden, zelfs na het koken. Ten tweede zorgt deze interactie ook voor een betere gelerende werking, zodat van meet af aan minder suiker kan worden gebruikt. En ten derde, door het superieure warmtegeleidingsvermogen van koper, komt schroeien ook minder vaak voor, omdat de warmtetoevoer snel kan worden geregeld. U hoeft zich geen zorgen te maken over een metaalachtige nasmaak in de jam of gelei, aangezien de fruitzuren door de suiker worden verzacht. Om de genoemde redenen is de confituurpan aan de binnenkant niet bekleed met roestvrij staal, maar de wanddikte is ook hier een trotse twee millimeter en de gietijzeren handgrepen zijn stevig vastgeklonken.

199,00 €

Ons koperen servies. Winstgevend en gemakkelijk schoon te maken

In de gastronomie wordt het kookgerei van Falk niet alleen gewaardeerd vanwege de uitstekende warmtegeleiding van koper - met de fysiologisch veilige roestvrijstalen bekleding aan de binnenkant en de mat geborstelde oppervlakken aan de buitenkant is het ook gemakkelijk schoon te maken en heeft het weinig onderhoud nodig. Ons koperen kookgerei is geschikt voor alle soorten fornuizen - met uitzondering van fornuizen met inductiewarmte. Wij bieden een geschikte adapter voor inductiekookplaten. De ergonomisch gevormde, gietijzeren handvatten zijn op deze koperen potten en pannen geklonken; de roestvrij stalen klinknagels zijn nog gegloeid voordat zij zijn geperst, zodat een volledig dichte klinknagelverbinding wordt verkregen. De tuitranden vergemakkelijken het hanteren van het zware koperwerk.

Een nieuwe combinatie van koper. Inductie-compatibel kookgerei

Koper en inductie gaan normaal niet goed samen. Daar is een eenvoudige reden voor: het edelmetaal is niet magnetisch. Een gietijzeren plaat kan als provisorische adapter worden gebruikt, maar dit doet afbreuk aan de uitstekende warmtegeleiding waarvoor koper zo hoog staat aangeschreven bij professionele koks (omdat de warmtetoevoer niet meer 1:1 en zonder tijdvertraging kan worden geregeld). Of u kunt doen wat de innovatieve fabrikant Falk in België heeft gedaan, die dit kookgerei heeft ontwikkeld door een twee millimeter dikke laag koper binnenin aan te brengen - in de kern van de potten en pannen. Alle vaten van de serie hebben een drielagige structuur; de eerder genoemde koperen kern wordt aan beide zijden begrensd door roestvrij staal en de gemakkelijk te onderhouden, satijnachtig afgewerkte buitenkant is ferromagnetisch. Dit betekent dat de potten en pannen ook op inductiekookplaten kunnen worden gebruikt zonder beperkingen wat betreft de warmteverdeling, zodat ook daar energiebesparend kan worden gekookt. Net als bij de andere potten van Falk die wij in ons assortiment hebben, vormen gewalste platen het voorproduct, dat later machinaal wordt diepgetrokken. De roestvrijstalen handgrepen zijn geklonken en de uitloopranden vergemakkelijken het hanteren. Het kookgerei met koperen kern is exclusief verkrijgbaar bij Manufactum.

Koper bakaccessoires

Een goede klopper moet gemaakt zijn van koper....

Kleine slagroomschaal, koper

... enerzijds vanwege het uitstekende warmtegeleidingsvermogen van het metaal, dat essentieel is voor snel en nauwkeurig opwarmen en afkoelen in de banketbakkerij. En anderzijds omdat een echt stabiel, geelachtig romig eiwit eigenlijk alleen in een koperen kom kan worden gemaakt: de mechanische beweging tijdens het kloppen verandert de structuur van de conalbumineproteïnen in het eiwit, koperionen stabiliseren ze - en zo wordt duurzaam eiwit geproduceerd (terwijl tegelijkertijd het gevaar van "overkloppen", waarbij de proteïnen coaguleren en samenklonteren, tot een minimum wordt beperkt).

119,00 €

Specialist voor sterke drank. Koperen mok

Koperen mok met messing handvat

Wodka, gemberbier en een kneepje limoensap - dat was de smaakcombinatie die de Russische brandewijn van de Smirnoff distilleerderij in de jaren 40 van de vorige eeuw tot een blijvend succes in de VS maakte. Moscow Mule was de naam die de uitvinders gaven aan de ongecompliceerde longdrink die nog steeds traditioneel wordt geserveerd in koperen drinkvaten. Koperen mok en klinknagel, koperen handvat. Inhoud 380 ml. Hoogte 8 cm, Ø 8,5 cm.

24,90 €
Menu