Niewsbrief

Materiaal

Kalfsleer. Fijn en bijzonder stevig

Kalveren zijn jonge mannelijke en vrouwelijke runderen (Bovidae) die de leeftijd van één jaar nog niet hebben bereikt en minder dan 150 kilogram wegen. Kalfshuid wordt verkregen uit de huid van kalveren die bijna uitsluitend met melk worden gevoed. Daarom hebben ze een fijnere korrel dan kalveren die al vast voedsel krijgen. De belangrijkste leveranciers zijn Bangladesh, Europa, Zuid- en Noord-Amerika.

De eigenschappen van kalfsleer

Kalverleer heeft een gelijkmatig, dicht nerfpatroon, dat te danken is aan de dicht bij elkaar liggende haarporiën. In vergelijking met de huid van volwassen runderen zijn de poriën over een kleiner oppervlak verdeeld. Om die reden is kalfsleder van hogere kwaliteit en wordt het verkozen voor fijne lederwaren zoals accessoires, kleding en schoenen. - Door het uitzonderlijk fijne nerfpatroon heeft kalfsleder een zeer uniforme en gladde structuur. - Net als rundsleder is kalfsleder echter scheur- en slijtvast door de lange en dicht geweven vezels. Het is robuust en stevig en zelfs bestand tegen zwaar gebruik. Producten van kalfsleder, zoals onze tassen, portemonnees en schoenen, zijn daarom zeer duurzaam. Bovendien is kalfsleder dun en licht, waardoor het zeer comfortabel is om te dragen.

Uitzonderlijk en waardevol: Boxcalf

Boxkalf is afkomstig van kalveren die niet ouder zijn dan vijf of zes maanden. Boxkalf is uiterst soepel en elastisch, maar toch scheurvast en slijtvast. Het wordt bij voorkeur gebruikt in het duurdere kledingsegment. De voordelen ervan komen vooral tot uiting in onze herenschoenen, -tassen en -accessoires.

Onderhoudsinstructies

Hoogwaardig leer vraagt weinig onderhoud. Veelvuldig dragen is voldoende, omdat het leer door beweging voortdurend getuimeld wordt en soepel blijft. De kleur en het oppervlak van het leer veranderen door gebruik, licht en verwering: na verloop van tijd ontstaat een eigen patina dat het leer ook beschermt en daarom niet moet worden "weggepoetst". Vuil kan worden gereinigd met een vochtige spons en een beetje neutrale zeep. Zorg ervoor dat het leer niet volledig doordrenkt is. Daarna moet u de vochtige plek met een pluisvrije doek opwrijven en laten drogen. Na het drogen wrijft u het ruwe leer extra op met een crêpeborstel. Dit zal gebieden die glad zijn geworden opruwen.

Geselecteerde producten met kalfsleer

Andere onderwerpen

Nappaleer is een doorgeverfd leer dat wordt verwerkt met de haarzijde naar buiten, d.w.z. aan de nerfzijde. De natuurlijke korrelstructuur moet volledig behouden blijven en mag niet worden gewijzigd door mechanische bewerkingen zoals schuren, schuren of reliëf aanbrengen. Dit wordt ook wel volnerfleer genoemd.

Ontdek nu

Leer leeft. Door het te behandelen met vetverzorgingsproducten wordt het niet alleen mooier, maar krijgt het ook de vloeibaarheid terug die ervoor zorgt dat wrijving en slijtage in de vezelstructuur van het materiaal worden verminderd en vertraagd.

Ontdek nu

Looien is het proces waarbij dierenhuid zijn weerstand tegen water en bederf verkrijgt. Eiwitvezels worden omgezet in leervezels - een proces dat niet synthetisch kan worden nagebootst. Naast de aard van de grondstof bepaalt het type looiing de kwaliteit en de eigenschappen van het lederen eindproduct: de sterkte, rekbaarheid, watertolerantie, hardheid of soepelheid van het leer worden grotendeels bepaald door het looiproces.

Ontdek nu