Niewsbrief

Materiaal

Zuiver scheerwol. Natuurlijk zelfreinigend

Verwarmend in de winter, verkoelend in de zomer - scheerwol is een overtuigende natuurlijke vezel. Het kan echter alleen als zodanig worden omschreven als het is verkregen door het scheren van levende dieren - waardoor het van een hogere kwaliteit is. De wol van merinosschapen wordt beschouwd als van bijzonder hoge kwaliteit, omdat deze dieren zeer fijne wolharen hebben die uiterst aangenaam aanvoelen op de huid. Lamswol is afkomstig van het eerste scheren van lammeren en is daarom uitzonderlijk zacht en verwarmend. De belangrijkste producerende landen zijn Australië en Nieuw-Zeeland, gevolgd door de wolproducerende landen van Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

De eigenschappen van scheerwol

De schapen, die zich meestal vestigen op steppen, heidevelden en hoogvlakten, zijn uitzonderlijk goed aangepast aan de wisselende en soms barre levensomstandigheden. Regen, zon, wind en kou deren hen niet erg dankzij de natuurlijke eigenschappen van hun dikke wollen kleding. Van verwarmende dekens tot truien, van jassen en pantoffels tot mutsen en sjaals, deze voordelen vindt u ook terug in onze producten gemaakt van scheerwol:

  • scheerwol is een hernieuwbare grondstof en volledig biologisch afbreekbaar. De zeer functionele eigenschappen worden reeds door de vezel geleverd, zij hoeven niet eerst chemisch te worden geproduceerd.
  • Door de geplooide structuur van de wolvezels ontstaan luchtkamers die zowel tegen koude als warmte isoleren. Breisels en weefsels van scheerwol zijn dus verwarmend in de winter en koelend in de zomer.
  • De natuurlijke vezel is ook extreem ademend (vochtregulerend), waardoor het zeer comfortabel is om te dragen, zelfs als het een beetje zweterig wordt. Het kan tot een derde van zijn eigen gewicht aan vocht absorberen in de vorm van waterdamp zonder vochtig aan te voelen. Tegelijkertijd is het in staat om het vocht snel weer af te geven aan de omgeving. Zo zorgen bijvoorbeeld onze met zuiver scheerwol gevulde boven- en onderdekens voor een aangenaam slaapklimaat.
  • Dankzij de temperatuur- en vochtregulerende eigenschappen kan textiel van zuiver scheerwol het hele jaar door worden gedragen.
  • De lanoline die in de talgklieren van de schapen wordt gevormd, omgeeft de wolvezels als een beschermende laag, waardoor ze van nature water- en vuilafstotend zijn. Dit heeft het voordeel dat kledingstukken of dekens van zuiver scheerwol niet zo vaak gewassen hoeven te worden.
  • Hun vezels zijn elastisch, wat betekent dat het textiel kreukvrij blijft en dus niet gestreken hoeft te worden.

Onderhoudsinstructies: Wollen producten kunnen het best met de hand worden gewassen of in de wasmachine op het zachte wolwasprogramma. Door hun zelfreinigende eigenschappen is het echter voldoende om het kledingstuk te luchten en uit te borstelen als het licht bevuild is. Anders wordt handwas met een mild wolwasmiddel aanbevolen.

Onze belofte: muilezelvrije wolproductie

Wij hechten er veel belang aan dat de scheerwol die in de producten van ons gamma wordt gebruikt, verkregen wordt zonder dierenleed. Wij verwerpen uitdrukkelijk de pijnlijke en traumatische praktijk van het "mulesing" (het operatief verwijderen van de huidplooien van het achtereind van een schaap). Daarom zult u geen producten aantreffen waarin Australische wol is verwerkt, want Australië is het enige land waar ezelsharen is toegestaan en een gangbare praktijk is. Wij zijn een groot voorstander van het gebruik van duurzame scheerwol en de respectvolle behandeling van dieren. Onze fabrikanten betrekken hun scheerwol bijvoorbeeld van traditionele schapenboerderijen in Duitsland, Nieuw-Zeeland of van gecertificeerde boerderijen in Argentinië, Uruguay en Patagonië, waar de dieren opgroeien onder gecontroleerde biologische omstandigheden (kbT).

Geselecteerde producten uit scheerwol

Andere onderwerpen

Samen met kasjmier en zijde is alpacahaar een van de kostbaarste en edelste natuurlijke vezels. Zelfs de Inca's noemden het de "vacht van de goden".

Ontdek nu

Merinowol is een bijzonder hoogwaardige scheerwol. De lichte en zeer fijne vezels zijn sterk gekroesd en elastisch, waardoor ze beter in de hand liggen en meer volume hebben.

Ontdek nu

Kasjmier behoort, net als alpaca, jak- en kameelhaar, tot de klasse van de fijne haren. Kasjmier is een van de zachtste, fijnste en lichtste dierlijke vezels, maar ook een van de duurste. Afhankelijk van de kwaliteit kan een kilo kasjmiergrondstof een marktwaarde tot 200 euro bereiken: hoe langer en fijner het haar, hoe lager het aandeel overgebleven graathaar en hoe lichter de kleur, hoe hoger de prijs.

Ontdek nu