Menu
Niewsbrief

Materiaal

Natuurlijk Tencel™. Uit het bos afkomstige vezel

TencelTencel

Tencel™, deze naam zorgt al enkele jaren voor opschudding in de kledingindustrie. Het is de handelsnaam voor een lyocell-weefsel dat wordt geproduceerd door het Oostenrijkse bedrijf Lenzing. Het bijzondere aan Tencel™ is de milieuvriendelijke productie in combinatie met de uitstekende draageigenschappen. Aangezien de geregenereerde vezel Tencel™ ook ideaal kan worden gecombineerd met andere natuurlijke vezels, is hij erg in de mode voor duurzame mode.

Aangenaam om te dragen

Een groot voordeel van Tencel™ dat u letterlijk aan den lijve kunt ondervinden, is wanneer u kleding draagt die van of met Tencel™ is gemaakt. Deze stoffen zijn niet alleen ademend en voeren het natuurlijke lichaamsvocht goed af. Zij zijn ook aangenaam glad met een zijdeachtig gevoel, hebben een vloeiende drapering en zijn koel tegen de huid. Overhemden, blouses, T-shirts en jurken worden vaak gemaakt van of met Tencel™ - hiernaast ziet u enkele voorbeelden. De veelzijdige vezel kan echter ook worden verwerkt tot stevigere weefsels, waarvan sommige lijken op jeans, en worden gebruikt voor broeken en dergelijke.

Duurzaam geproduceerd

Tencel™ is, net als Lyocell in het algemeen, een cellulosevezel "uit het bos". De basis is dus hout, en dat komt bij Lenzing bijna volledig (volgens eigen informatie meer dan 99 procent) uit duurzaam beheerde bossen en plantages die zijn gecertificeerd met het FSC® (Forest Stewardship Council) of PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) houtkeurmerk.

Kleding met Tencel™

Andere onderwerpen

Zijden halsdoekZijden halsdoek

Zijde is een van de edelste en fijnste stoffen. Bijna geen enkele andere stof voelt zo aangenaam aan en ligt zo zacht vloeiend en soepel tegen de huid. En ook al lijkt dat op het eerste gezicht niet zo, zijde is uiterst duurzaam. Hieronder leggen wij uit wat de afzonderlijke voordelen van deze kostbare vezel zijn en hoe u uw zijden kleding kunt verzorgen.

Ontdek nu
ElastaanElastaan

Elastaan is een synthetische vezel gemaakt van de kunststoffen polyurethaan en polyethyleenglycol. In 1959 ontwikkelde de textielchemicus Joseph Shivers de vezel voor het eerst samen met het Amerikaanse chemische bedrijf DuPont. Tegenwoordig wordt het wereldwijd geproduceerd en vooral gebruikt in combinatie met andere vezels om de elasticiteit en de dimensionale stabiliteit van het ermee vervaardigde textiel te vergroten.

Ontdek nu