Niewsbrief

Materiaal

Viscose. Zacht en vloeiend als zijde

Viscose jurkViscose jurk

Viscose is een geregenereerde vezel met een natuurlijke oorsprong, want het wordt geproduceerd uit de cellulose van verschillende houtsoorten. In tegenstelling tot synthetische vezels is viscose niet gebaseerd op aardolie en daarom volledig biologisch afbreekbaar. Niettemin worden bij de productie ervan chemicaliën gebruikt om de viskeuze spinoplossing te verkrijgen waaruit de viscosevezels uiteindelijk kunnen worden gesponnen. Een groot deel van de wereldproductie komt uit China, India en Indonesië. In Europa zijn er producenten die aan hoge milieunormen voldoen. Een pionier op dit gebied is de Oostenrijkse onderneming Lenzing, die LENZING™ ECOVERO™ produceert, een milieuvriendelijke viscosevezel.

De eigenschappen van viscose

Glad, glanzend en huidvriendelijk - viscose combineert veel voordelen van de twee natuurlijke vezels katoen en zijde. Ontdek hieronder hoe deze voordelen tot hun recht komen in zomerkleding, accessoires en als voeringstof: - Viscose wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk goed draagcomfort. Dankzij de silky-soft textuur streelt het de huid. Viscose kan vier keer zijn eigen gewicht aan vocht opnemen en ook weer snel aan de buitenkant afgeven. Het is daarom vochtregulerend en ademend, waardoor het ook zeer geschikt is voor sport- en functionele kleding - Textiel van viscose is ook luchtig, licht en heeft een vloeiende drapering, waardoor vochtophoping wordt voorkomen. Het zachte oppervlak en het antistatische effect vergemakkelijken het aan- en uitkleden en daarom wordt viscose vaak gebruikt als voeringstof**, vooral in de mouwen van jasjes, mantels en blazers.

Onderhoudsinstructies

Was viscose niet op een delicaat programma hoger dan 40 °C om krimp te voorkomen. Een mild wolwasmiddel is ook zacht. Doe viscose niet in de droger, want het kreukt gemakkelijk, en strijk het best op lage temperatuur als het vochtig is.

Geselecteerde producten met viscose

Andere onderwerpen

TencelTencel

Een groot voordeel van Tencel™ kunt u letterlijk zelf ervaren, namelijk wanneer u kleding draagt die gemaakt is van of met Tencel™. Deze stoffen zijn niet alleen ademend en voeren het natuurlijke lichaamsvocht goed af. Ze zijn ook aangenaam glad met een zijdeachtig gevoel, hebben een vloeiende drapering en zijn koel tegen de huid. Overhemden, blouses, T-shirts en jurken worden vaak gemaakt van of met Tencel™ - hiernaast ziet u enkele voorbeelden. De veelzijdige vezel kan echter ook worden verwerkt tot stevigere stoffen, waarvan sommige lijken op jeans, en worden gebruikt voor broeken en dergelijke.

Ontdek nu
Zijden halsdoekZijden halsdoek

Zijde is een van de edelste en fijnste stoffen. Bijna geen enkele andere stof voelt zo aangenaam aan en ligt zo zacht vloeiend en soepel tegen de huid. En ook al lijkt dat op het eerste gezicht niet zo, zijde is uiterst duurzaam. Hieronder leggen wij uit wat de afzonderlijke voordelen van deze kostbare vezel zijn en hoe u uw zijden kleding kunt verzorgen.

Ontdek nu
Katoenen broekKatoenen broek

Katoen voelt van nature aangenaam zacht aan op de huid, en is bovendien weinig allergisch. Door deze uiterst huidvriendelijke eigenschappen is katoen al duizenden jaren een van de populairste natuurlijke vezels voor de productie van textiel. Van woningtextiel zoals handdoeken, dekbedovertrekken en dekens tot kleding, veel van onze producten - vooral die welke in direct contact komen met de huid - zijn gemaakt van zuiver katoen.

Ontdek nu