Niewsbrief

Materiaal

Merino wol. Flatteert de huid

Het verwarmt in de winter, is aangenaam koel in de zomer en flatteert de huid - merinowol is een uniek, duurzaam natuurproduct met talrijke zeer functionele eigenschappen. De uiterst fijne scheerwol is afkomstig van het merinoschaap, een van de oudste en meest resistente schapenrassen ter wereld. Hun oorspronkelijke thuis zijn de bergachtige streken van Noord-Afrika. Daar moeten zij bestand zijn tegen soms extreme temperatuurverschillen - niet alleen tussen zomer en winter, maar ook tussen dag en nacht. De taaie dieren worden te allen tijde beschermd tegen ongunstige omstandigheden door de temperatuurverdelende eigenschappen van hun wol.

De eigenschappen van merinowol

Merinowol is een bijzonder hoogwaardige scheerwol. De lichte en zeer fijne vezels zijn sterk gekroesd en elastisch, waardoor ze beter in de hand liggen en een groter volume hebben. Breisels en stoffen die ervan zijn gemaakt, zijn zacht, temperatuurregulerend, huidvriendelijk en duurzaam. Deze voordelen komen ook tot uiting in onze producten die van merinowol zijn gemaakt. Mutsen, sjaals, truien, sokken of dekens - in onze karakterstukken van merinowol voelt u zich van top tot teen helemaal op uw gemak. Wij zullen u graag in detail uitleggen waarom dit zo is:

  • Merinowol is een hernieuwbare grondstof en volledig biologisch afbreekbaar. De zeer functionele eigenschappen worden reeds door de vezel geleverd, zij hoeven niet eerst chemisch te worden geproduceerd. En omdat ze lang meegaan, weerspiegelen producten van merinowol bij uitstek ons leidende principe dat "het leven te lang is voor producten met een korte levensduur".
  • Merinowol is temperatuur regulerend. De sterk gekroesde structuur creëert veel kleine ruimtes in de vezel die lucht vasthouden - een effectieve isolatie die ervoor zorgt dat merinowol warm is in de winter en koel in de zomer.
  • Merinowol is ademend. Het kan veel vocht opnemen zonder nat aan te voelen - tot 35% van zijn eigen gewicht. En dankzij de luchtkamers in de vezels wordt vocht snel naar buiten getransporteerd.
  • Merinowol is bijzonder huidvriendelijk, wat vooral voordelig is voor kleding die dicht op het lichaam zit. Zelfs wolgevoelige mensen zullen zich prettig voelen in merinowol. De vezel irriteert de huid niet, enerzijds omdat hij zeer fijn is (tussen 16,5 en 24 micron) en anderzijds omdat hij kromt zodra hij in contact komt met de huid.
  • Door de schubben die als dakpannen gerangschikt zijn en de lanoline die ze bevatten, is de merinoswolvezel van nature zowel vuil- als waterafstotend. Dit heeft het voordeel dat kledingstukken of dekens van merinowol niet zo vaak gewassen hoeven te worden.
  • Merinowol heeft een grotendeels geurneutraliserend effect, omdat het moeilijk is voor geurveroorzakende bacteriën om zich te hechten aan het geschubde vezeloppervlak. Bovendien zorgt de keratine in de vezels ervoor dat bacteriën worden afgebroken.
  • Kleding van merinowol is gemakkelijk te onderhouden en kreukt niet - dankzij de elasticiteit van de vezel. Strijken is niet nodig; het is voldoende ze na het wassen in vorm te trekken en liggend te drogen.
Onze belofte: muilezelvrije wolproductie

Wij hechten er veel belang aan dat de merinowol die in de producten van ons gamma wordt gebruikt, wordt verkregen zonder dierenleed. Wij verwerpen uitdrukkelijk de pijnlijke en traumatische praktijk van het "mulesing" (het operatief verwijderen van de huidplooien op de achterhand van een schaap). Daarom zult u geen producten vinden waarin Australische merinowol is verwerkt, want Australië is het enige land waar muilezelen is toegestaan en een gangbare praktijk is. Wij zijn een groot voorstander van het gebruik van duurzame scheerwol en de respectvolle behandeling van dieren. Onze fabrikanten betrekken hun merinowol bijvoorbeeld van traditionele schapenboerderijen in Duitsland, Nieuw-Zeeland of van gecertificeerde boerderijen in Argentinië, Uruguay en Patagonië, waar de dieren opgroeien onder gecontroleerde biologische omstandigheden (kbT).

Geselecteerde Merinowol Producten

Andere onderwerpen

Samen met kasjmier en zijde is alpacahaar een van de kostbaarste en edelste natuurlijke vezels. Zelfs de Inca's noemden het de "vacht van de goden".

Ontdek nu

Lorem ipsum dolor sit amet, consetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

Ontdek nu

Kasjmier behoort, net als alpaca, jak- en kameelhaar, tot de klasse van de fijne haren. Kasjmier is een van de zachtste, fijnste en lichtste dierlijke vezels, maar ook een van de duurste. Afhankelijk van de kwaliteit kan een kilo kasjmiergrondstof een marktwaarde tot 200 euro bereiken: hoe langer en fijner het haar, hoe lager het aandeel overgebleven graathaar en hoe lichter de kleur, hoe hoger de prijs.

Ontdek nu