Menu
Niewsbrief

Gids

Ijs en sorbets van eigen productie

Ijs en sorbets van eigen productie.Ijs en sorbets van eigen productie.

Zelfgemaakt smaakt beter. Toegegeven, we konden ijs van eigen productie moeilijk weerstaan. Want ijskoud zelfgemaakt ijs smaakt gewoon beter, en in principe volstaat een eenvoudige ijssoort zoals vanille, die u naar believen kunt variëren om bijvoorbeeld gelato alla nocciola, stracciatella of Malaga ijs te maken. En als u een espressomachine bij de hand hebt, gaat een "affogato", het bolletje vanille-ijs "verdronken" in koffie, bijna vanzelf. Op goed geluk!

Een ijskoude professional. De ijs- en sorbetmachine

Deze ijsmachine is meer dan een huishoudelijk apparaat - het is een machine voor professioneel gebruik. Hij wordt al 40 jaar, vrijwel ongewijzigd, gebouwd door een fabrikant in Lombardije. De gemakkelijk te bedienen, betrouwbare compressormachine produceert romig ijs met de fijnste ijskristallen (zelfs voor gevoelige tongen onmerkbaar) dat ongeëvenaard is - zonder enige "toevoegingen" die de consistentie en houdbaarheid bevorderen. Voor het maken van fruit- en melkijs, sorbets en bevroren yoghurt. Behuizing en mixer van roestvrij staal, deksel van plastic mengkom en menglepel. Gemaakt in Italië met krachtige motor. Bereidingstijd 30-40 minuten, afhankelijk van het recept. Voor 750 ml ijs. Opgenomen vermogen 100 W. Koelmiddel R 134A. Hoogte 29,5 cm, breedte 45 cm, diepte 30 cm. Gewicht 16,5 kg. Kabellengte 150 cm.

€ 1.099,00
€ 879,00

Chocolade ijs

Chocolade ijsChocolade ijs

Afgezien van uitstekende chocolade is er niet veel nodig om van zelfgemaakt chocolade-ijs te genieten. Een klassieke roomijsbasis, zoals de patissier die maakt voor vele koele ijsdesserts, kunt u namelijk gemakkelijk in uw eigen keuken bereiden. De roomijsbasis bestaat gedeeltelijk uit room (of een mengsel van room en melk) die al roerend met suiker wordt verwarmd, en gedeeltelijk uit eidooiers die met suiker worden geklopt.
Het wordt lastig omdat beide ingrediënten moeten worden samengebracht zonder dat het ei stremt.

Experts noemen dit temperen wanneer het gekookte vocht langzaam en onder voortdurend roeren met een garde aan het ei-suikermengsel wordt toegevoegd. Tenslotte worden alle ingrediënten van de roomijsbasis onder voortdurend roeren opnieuw samen verhit tot pasteurisatietemperatuur. Bij 85 °C krijgt de room zijn gewenste, dikke consistentie. Voeg nu uw gesmolten chocolade toe en laat het ijsmengsel, voordat u het in uw ijsmachine doet, een nacht rijpen in de koelkast, zodat het zijn volle smaak kan ontwikkelen.

Onze tip:

Het is het beste om de chocolade in een koperen kom te smelten - en alleen in een bain-marie - onder voortdurend roeren. Probeer niet alleen de couverture, maar ook de andere pralines van Bonnat. Elk gaat goed samen met (of in) ijs op zijn eigen manier.

Stracciatella snippers

StracciatellaStracciatella

Voor ongeveer zes porties:
350 ml verse volle melk, 150 ml room, 120 g suiker, 1/2 theelepel vloeibare glucose, 1 vanillestokje, ca. 100 g pure chocolade

Bereiding:
Breng de room, melk, suiker en het gespleten vanillestokje eenmaal aan de kook en laat 10 minuten staan. Voeg glucose toe, verwijder het vanillestokje. Koel enkele uren. Giet het in de ijsmachine. Zodra het ijs begint op te stijven, smelt u de chocolade en voegt u die in een dun straaltje aan het ijs toe.

Menu