Menu

Gids

Bullet Journal. Ideeën voor een creatief ontworpen notitieboek

Bullet JournalBullet Journal

Het analoge notitieboekje is uit de mode? Verre van dat. Een in handschrift geschreven notitieboekje ontplooit een creativiteit die de digitale eentonigheid overstijgt en creëert een levendige herinnering aan het verleden. Of het nu is om meer duidelijkheid te krijgen over een gebeurtenis of om belangrijke activiteiten voor de komende dag te noteren. Aantekeningen helpen ook om terugkerende gedachten uit de geest te bannen. Of zoals Goethe het formuleerde: "Verhalen schrijven is een manier om van het verleden af te komen."

Tegenwoordig zijn er online en gedrukte gidsen, Instagram-accounts, Facebook-groepen en ontelbare Pinterest-pins aan het onderwerp gewijd. **Hipsters, bloggers en Youtubers brengen een ode aan het analoge notitieblok. "De uitvinder is de New Yorkse grafisch ontwerper Ryder Carroll. Zijn methode belooft productiviteit, individualiteit, creativiteit en flexibiliteit. Het begin van de trend werd gemarkeerd door een drie minuten durende video op YouTube waarin Carroll zijn eenvoudige systeem van een notitieboek presenteerde dat ideaal zou zijn voor "het documenteren van het verleden, het organiseren van het heden en het plannen van de toekomst".

De digitale waanzin met zwaaiende hand tegemoet treden

Een bullet journal is een notitieboek dat dienst doet als kalender met jaar-, maand- en dagoverzichten en aanvullende elementen bevat zoals goede voornemens, taken- en volglijsten en verzamelingen van ideeën. Het is genoemd naar de kogels en het tijdschrift. De bullets, die iedereen voor zichzelf kan ontwerpen, worden geplaatst voor af te werken taken, notities, privé- en zakelijke afspraken. Op deze manier krijgt elk bullet journal zijn eigen sleutel.

Voor de fans van bullet journaling betekent het werken met het analoge medium ontspanning en bewuste afstand nemen van de digitale wereld. Creativelingen kunnen zich op elke pagina van dit notitieboek uitleven - met grafische elementen, schetsen, foto's of aandenkens. Maar minimalisten krijgen ook waar voor hun geld. In principe zijn er geen grenzen aan individualiteit.

Onze notebook en methodologie systeem ATOMA is gewoon gemaakt voor creatieve bullet journaling. Het papier is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van handschrijvers: een inktbestendig, aan het oppervlak gelijmd en gladgestreken natuurlijk papier van zuivere cellulose. Inkt loopt niet uit, stiften en penpunten krassen niet en grafiet verzwakt niet - welk schrijfgerei u ook gebruikt, u krijgt een gelijkmatig en schoon lettertype.

**U kunt het ATOMA-notitieboek naar wens uitrusten met tabbladen, vakken en papier van verschillende ruleringen ** Het is ook mogelijk om verschillende papiersoorten te combineren of om afdrukken van formulieren, agenda of adresboek te integreren. U kunt kiezen tussen de formaten DIN A7 tot A4. Bovendien kunnen uw notities op elk moment worden aangevuld. Want het doordachte principe van de soepele bindwijze maakt het op wonderbaarlijke wijze mogelijk de bladzijden naar believen te herschikken, uit te sorteren indien nodig en er nieuwe in te sorteren.

Negen tips voor het schrijven van een notitieboek

Heb je zin om zelf actief te worden? Ga je intuïtie weer trainen en begin met je eigen persoonlijke notitieboekje!

  1. Bedenk van tevoren in wat voor notitieboekje je wilt schrijven. Is het om ideeën, schetsen en ervaringen in op te schrijven? Moet het een notitieboekje zijn voor de volgende reis of eerder een kalender met ruimte voor notities en to-do lijstjes? Dit zal u helpen de juiste hulpmiddelen te kiezen, zoals het notitieboekje zelf, geschikte schrijfinstrumenten en een liniaal.
  2. Welke notebook past het best bij u en uw bedoeling? Als u veel onderweg bent, kies dan liever een kleiner formaat dat stabiel is. Als u het gebruikt voor schetsen, is het belangrijk dat het papier wat dikker is en blanco of met een parallel projectieraster. Als u het wilt vullen met agenda-items en uw dagelijkse taken, is een groter notitieboek met gelinieerd, ruitjespapier of papier met puntrasters meer geschikt. Trouwens, onze ATOMA inlegvellen met Cornell Notes regels zijn hier zeer geschikt voor.
  3. Draag je notitieboekje altijd bij je - of je nu op reis gaat, naar een café gaat, de trein naar je werk neemt of gewoon een eindje gaat wandelen.
  4. Schrijf leesbaar en in begrijpelijke woorden. Natuurlijk mag u afkortingen of speciale codes gebruiken die alleen u kunt ontcijferen.
  5. Dateer de aantekeningen in je notitieboekje. Zo kun je het chronologische verloop van de gebeurtenissen en je schetsen van ideeën achteraf gemakkelijk ordenen.
  6. Het kan voordelig zijn niet de gehele breedte van het blad te gebruiken om later aanvullingen in te voegen.
  7. Een overzichtelijke structuur is nuttig. Breng een inhoudsopgave aan. Koop een notitieboek dat al gepagineerd is of voorzie het zelf van paginanummers. Voor een goed overzicht werk je met kopjes, kleurmarkeringen, onderstrepingen, terugkerende afkortingen of symbolen.
  8. Natuurlijk mag u uw creativiteit de vrije loop laten, of het nu gaat om schetsen, het inplakken van aandenkens, creatieve stempels of briefkunst. Je kunt het notitieboekje net zo goed stilistisch opzettelijk sober houden - net wat je wilt.
  9. Het voordeel van analoge boven digitale notitieboekjes is dat niet iedereen kan meelezen. **Laat uw adres achter voor het geval uw notitieboek zoekraakt en het misschien bij u terugkomt.

Andere onderwerpen

VulpenVulpen

Pas op gevorderde (school)leeftijd, wanneer het gebruik van de vulpen vanzelfsprekend is geworden, komt het handschrift volledig tot ontwikkeling en wordt het onmiskenbaar individueel. "Technisch", het effect van de vulpen het ontwikkelen van een persoonlijk handschrift heeft eenvoudige redenen ...

Ontdek nu
Papierwaren uit JapanPapierwaren uit Japan

De hoge kwaliteit van Japans briefpapier - waarvan ons assortiment al vele jaren profiteert - heeft ook te maken met het feit dat het Japanse schrift de mechanisatie door schrijfmachines bemoeilijkte. Hoewel de eerste typemachinemodellen al aan het begin van de vorige eeuw bestonden, ...

Ontdek nu
Menu