Menu

Gids

Natuurlijk antistatisch. Natuurlijke vezels als tapijtmateriaal

Geweven tapijtenGeweven tapijten

Als men zich de materialen waarvan tapijten worden gemaakt in de vorm van een piramide zou voorstellen, zouden de kunstmatige polyamiden als zware boeddha's aan de basis ervan staan met een marktaandeel van bijna 70%. Niet zonder reden, want zij zijn betrekkelijk goedkoop te produceren en bovendien uiterst duurzaam. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid is hun ecologische voetafdruk echter enorm slecht. Dit is heel anders bij natuurlijke materialen zoals scheerwol of kokosnoot.

Nieuwe wol scoort vooral (maar niet alleen) op het gebied van binnenklimaat:

  • Het houdt vocht uit de lucht vast zonder klam aan te voelen. Als het klimaat in de kamer naar de droge kant overhelt, geeft hij het vocht weer af. Het wordt echter niet aanbevolen voor vochtige kamers, omdat permanente vochtigheid tot schimmel kan leiden. In de woon- of slaapkamer fungeren de vochtregulerende eigenschappen echter als een natuurlijke airconditioner.
  • Wol is in principe antistatisch en dus vrij goed bestand tegen vuil.
  • Tegelijkertijd is het zeer zacht, biedt het een uitstekende isolatie en creëert het een huiselijke sfeer.
  • De geweven zuiver scheerwollen tapijten uit het Manufactum-gamma kunnen aan beide zijden worden gebruikt en worden idealiter enkele keren per jaar gekeerd. Op die manier worden de kleinste vuildeeltjes die niet door stofzuigen konden worden verwijderd, bij het betreden van het tapijt weggeslagen, verzamelen zich op de vloer onder het tapijt en kunnen gemakkelijk worden opgeveegd.

Kokos is een echte allrounder:

  • Een tapijt gemaakt van kokos is vooral één ding: slijtvast. Het is daarom bijzonder geschikt voor woonruimten met veel voetverkeer, zoals gangen en hallen. Het kan een beetje ruw aanvoelen onder blote zolen - maar beschouw het maar als een gratis voetmassage.
  • Kokosnoot is ook antistatisch, antibacterieel, vlekwerend, vochtregulerend en tegelijk volledig biologisch afbreekbaar.
  • Kokosnoot is gemakkelijk te verzorgen en uiterst flexibel. Als loper, als tapijt of op de trap gelegd - een kokos tapijt is iets rustieker, maar voldoet daarom aan alle eisen.

Welk materiaal je ook kiest: Het belangrijkste is dat we je terug op het tapijt hebben gebracht. En nogmaals, het heeft wat terrein goedgemaakt.

Andere onderwerpen

KussenKussen

Een comfortabel en passend hoofdkussen is een van de basisvoorwaarden voor een rustgevende slaap, die op zijn beurt onmisbaar is voor een gezonde, evenwichtige psyche.

Ontdek nu
BeddengoedBeddengoed

Gemiddeld ligt u zeven tot acht uur per dag in bed. Tenminste als het goed gaat. Dat is een derde van de dag en dus ook een derde van je leven. Het bedlinnen dat u gebruikt heeft een grote invloed op uw welzijn, niet alleen visueel ...

Ontdek nu
Menu