Menu
Niewsbrief

Gids

Brood bakken

Brood bakkenBrood bakken

Het bakken van brood beleeft al enige tijd een renaissance. Een van de redenen daarvoor is ongetwijfeld het plezier om het zelf te doen, want de bevredigende (geslaagde) ervaring om een brood in handen te hebben dat knapperig is van buiten en vochtig van binnen, kan nauwelijks worden overtroffen. De weg naar zelf brood bakken is gemakkelijker dan hij op het eerste gezicht lijkt, en wie hem bewandelt, bereikt verbluffende resultaten met slechts een paar ingrediënten, de bereidheid om te experimenteren, tijd en geduld - de kardinale deugden van het bakken, zoals elke ambachtelijke bakker zal bevestigen. Relevante literatuur is hier nuttig, zodat zelfs leken snel succes kunnen boeken.

Goed meel is de sleutel tot goed brood: Wie dergelijk brood wil bakken, heeft vooral een meel nodig dat rijk is aan eiwitten, want het eiwitgehalte is bepalend voor het bakresultaat: de eiwitten vormen samen met het water tijdens het kneden het raamwerk dat het deeg bijeenhoudt, en alleen een sterk raamwerk is in staat de vele luchtbellen vast te houden die in een rijzend brooddeeg ontstaan.

Onze brood- en bakvormen

Broodvorm Stamboom, Ovaal (1 kg brood)

Deze broodvormen worden door bakkers gebruikt om het deeg te laten rusten; tegelijk geven ze het brood zijn typische vorm. Ze worden gemaakt van rietsuiker, omdat dit de vochtigheidsbalans kan garanderen die nodig is voor het gistingsproces van het deeg, terwijl tegelijkertijd lucht kan circuleren. En: ze zijn ook zeer geschikt als serveerschalen.

Riess Broodbakpan Emaille

Deze mallen zijn gemaakt van ijzer (materiaaldikte 0,7 mm) met een zorgvuldige emaillering aan de binnen- en buitenkant (0,3 mm dik). Ze zijn naadloos getrokken, wat zowel de duurzaamheid als het bakresultaat ten goede komt, en zijn bovendien snij- en krasbestendig.

Geselecteerde gebruiksvoorwerpen in detail

Graanmolen Fidibus

Omdat vers gemalen gewoon beter smaakt

Fidibus Klassieke Walnoot Graanmolen

Zelf gemalen graan is ongeveer hetzelfde als meel uit een zakje, zoals zelf geteelde groenten uit eigen tuin dat zijn ten opzichte van groenten uit de supermarkt. Het smaakt gewoon beter en is rijker. Want uw eigen meel levert niet alleen de volle smaak van het graan, maar ook alle mineralen, vitaminen en sporenelementen die het bevat. Gemalen en geconsumeerd naar behoefte, behoudt het ook al die vluchtige bestanddelen die in industrieel geproduceerd meel binnen een paar uur verdampen zodra het graan is opengebroken.

€ 499,00
Deegroller Roestvrij Staaldraad

Brengt lucht in het deeg

Deegroerder roestvrij staaldraad

Een oude vorm van deeg mengen, ten onrechte vergeten in ons land. Met zijn meervoudig gebogen en stabiele lus van stevig roestvrij staaldraad maakt hij het roeren en mengen van zware degen - brooddeeg, gistdeeg, peperkoekdeeg - veel gemakkelijker; het deeg en het gereedschap kleven minder aan elkaar (in tegenstelling tot bij het gebruik van een roerlepel of de vaak minder stabiele garde). Lichtere spons- en sponsdegen kunnen zeer goed worden belucht met de deegmixer.

€ 13,90
Roestvrijstalen deegsnijder

Geen plastic. Oude bakkersschool

Roestvrijstalen deegsnijder

Deze deegsnijder is aangenaam vrij van het nu gebruikelijke plastic op het handvat en soms ook op het lemmet. Het handvat is gemaakt van berkenhout uit de Zweedse bossen en ligt prettig in de hand. Het mes is gemaakt van roestvrij staal (materiaaldikte 0,7 mm), is zeer stevig en heeft een asymmetrische vorm - het spitse uiteinde gaat eerst in het deeg, het ronde uiteinde kan ook worden gebruikt om de laatste restjes uit de mengkom te halen.

€ 24,90

Koud gerezen tarwebrood met zuurdesem

Eenvoudig roggebrood

Andere onderwerpen

Knapperig broodKnapperig brood

De geur van versgebakken brood verspreidt zich van het ene brood naar het andere in de vitrine: zuurdesembrood, Frans boerenbrood, rustiek tarwebrood. Op de achtergrond roert de bakker het ene deeg, stoot het andere om, vormt er broden van en duwt ze tenslotte in de steenoven. Een blik in de zaal maakt het snel duidelijk: we zijn ter plaatse bij Manufactum Lebensmittel. Het eten wordt voor de ogen van de klanten bereid en gebakken. Wat ook de vraag beantwoordt waarom het altijd zo lekker ruikt in de Manufactum warenhuizen.

Ontdek nu
Menu