Niewsbrief

Gids

Pak een koffer

Ik pak mijn koffer en neem mee: drie broeken, vijf hemden, een tandenborstel en een paar reserve schoenen. Wat in de speelse versie zo eenvoudig klinkt en hooguit concentratie en geheugen op de proef stelt, brengt in werkelijkheid meer dan een paar aspirant-reizigers aan de rand van de wanhoop: het inpakken van een koffer. Enerzijds is er de zorg iets te vergeten, anderzijds is er de handeling van het opbergen van spullen in de koffer, die sommige mensen logistiek tot de grenzen van hun eigen kunnen kan brengen. Zodat u het inpakken voortaan kunt beschouwen als een ritueel dat de voorpret op de reis verhoogt - in plaats van deze al voor de start weg te nemen - hebben wij enkele nuttige tips voor u op een rijtje gezet. Met deze, kun je inpakken. Beloofd.

Netheid is het halve werk. Maak een paklijst

Toegegeven: We kunnen je niet helpen beslissen wat je in je koffer stopt. Ervaring - zowel de eigen ervaring als die van anderen - kan echter helpen om toekomstige reisvoorbereidingen meer ontspannen te laten verlopen. Maak lijsten, bij voorkeur gesorteerd op categorieën zoals "kleding", "cosmetica", "geneesmiddelen" of "reisdocumenten", die u één voor één kunt afvinken en waarnaar u bij een volgende soortgelijke reis kunt verwijzen zonder dat u het werk opnieuw hoeft te doen. Paklijsten op internet of apps voor mobiele telefoons maken het makkelijker om zulke lijsten te maken met handige sjablonen.

De belangrijkste tip eerst: Verzamel eerst alles wat u mee moet nemen en leg het overzichtelijk neer om een totaalbeeld te krijgen. Begin dan pas de spullen in de koffer te pakken.

Om kreukels en ruimtegebrek in uw koffer te voorkomen, kunt u het volgende advies ter harte nemen:

  1. Eigenlijk logisch, maar niet altijd consequent toegepast: De zwaarste spullen gaan onderin de koffer, zodat ze minder snel gaan schuiven en dus niet de lichtere, meer tere spullen verpletteren. De bodem is het deel van de koffer dat meestal het laagst is tijdens het vervoer. Ik bedoel: Het gebied het verst weg van het handvat. Als u nu denkt: Dat spreekt vanzelf, lees dan verder en negeer dit gedeelte.
  2. Schoenen behoren meestal tot de zwaarste voorwerpen in de koffer en worden daarom als eerste ingepakt. Schoenentassen beschermen niet alleen de schoenen tegen krassen, maar ook de kleren tegen vuil worden. De regel is: elke schoen in z'n eigen tas. Schoenen zonder schoenspanners zijn ook ideaal om sokken in te stoppen. Dit bespaart ruimte en helpt de schoenen in vorm te houden.
  3. Aanbevolen door rugzaktoeristen en nu steeds gebruikelijker onder kofferpakkers: **Wat op het eerste gezicht ongebruikelijk en misschien onpraktisch lijkt, heeft bij nader inzien duidelijke voordelen: Het wasgoed kreukt niet en kan ook plaatsbesparend en opgeruimd in de koffer worden opgeborgen.
  4. U kunt de kleding afzonderlijk of in grotere bundels oprollen: ongevoelige kleding binnen - ondergoed is hier ook geschikt - meer gevoelige goederen buiten. Als u op uw vakantiebestemming aankomt, hoeft u de kleren maar één keer uit te schudden - u zult nauwelijks merken hoe zwaar de reis is geweest. Broeken, truien en T-shirts zijn bijzonder geschikt voor dit soort vervoer.
  5. Gevoelige accessoires kunnen ook worden beschermd door ze op te rollen. Zonnebrillen gewikkeld in T-shirts bereiken hun bestemming zonder schade, stropdassen of lichte zijden sjaals arriveren kreukvrij gewikkeld om lege kartonnen rollen.
  6. Wikkelen, als scheidingslaag tussen verschillende lagen en ook voor het opvullen van hoezen. Dit voorkomt wrijving - een belangrijke oorzaak van kreuken. Leg deze kledingstukken als laatste in een liggende koffer of gebruik ruimtelijk gescheiden delen van de koffer om ze op te bergen, indien beschikbaar. Stapel overhemden altijd gescheiden van elkaar op, zodat de kragen elkaar niet platdrukken en de ruimte in de koffer efficiënter wordt benut.
  7. Een laatste tip voor stellen die samen reizen en twee koffers hebben: **Door een paar essentiële kledingstukken, cosmetica en accessoires in beide bagagestukken op te bergen, bent u voorbereid op het geval een van de koffers tijdens de reis zoekraakt.