Menu
Croots

Croots reistas

Olive
Exclusief
Croots
Croots reistas
Olive
  Olive
  € 669,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Doet alles, verdraagt alles. Croots voor reisliefhebbers

  De reistas van Croots is gemaakt van sterk, gewaxt 24-oz katoenen canvas en kan elke reis gemakkelijk aan. Aan de buitenkant wordt hij niet aangetast door mechanische belasting, vocht of nattigheid (met mate) - aan de binnenkant is er genoeg ruimte voor kleding, schoenen en een toilettas. Het grote hoofdvak is niet verder onderverdeeld en straalt - zoals de laptoptassen van vergelijkbaar ontwerp - met signaalrode, licht gewatteerde voering. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar maakt het ook gemakkelijker om binnen uw weg te vinden, aangezien niets in het donker verdwijnt. Naast de ritsbanden heeft Croots - speciaal voor ons - ook de afneembare draagband in een gedurfd rood gehouden. Twee ritsvakken aan de korte buitenzijden kunnen worden gebruikt om kleinere spullen in op te bergen. Croots heeft 3 mm zadelleer gebruikt voor de handvatten, zodat de tas zwaarder kan worden ingepakt. Twee omtrekbanden van hetzelfde leder stabiliseren het lichaam van de tas.

  British Craft. Tassen van Croots

  Het Britse label Croots is een van de lederwarenfabrikanten die in korte tijd de reputatie van een traditioneel bedrijf hebben verworven. Je hebt dus niet altijd eeuwenlange ervaring nodig, maar je moet eerst je vak verstaan en dan de juiste materialen gebruiken. Dat is wat John en Margaret Smith voor ogen hadden toen zij in 1978 onder het label "Field Sports Products" de eerste tassen en koffers voor de jacht en het vissen produceerden: op traditionele wijze en van degelijke materialen zoals sterk tuigleer en robuust katoenen canvas. Later kwamen daar reistassen en kleine lederwaren bij. Toen dochter Jackie en schoonzoon Allistair Croot het bedrijf in 2004 overnamen, veranderden ze niets, behalve de naam. Sindsdien is "Croots" wereldwijd een synoniem geworden voor Brits vakmanschap en degelijke tassen; zelfs de koninklijke familie bezit een paar Croots-tassen. De tassen worden ontworpen en vervaardigd op de locatie van het bedrijf in Malton, North Yorkshire. En ook de materialen komen van het eiland: het weven gebeurt in Keighley, West Yorkshire, het gewaxte katoenen doek is afkomstig van de traditionele Schotse fabrikant Halley Stevensons, het beslag komt uit gieterijen in Walsall, West Midlands, of Sheffield. Alleen de ritsen zijn afkomstig van Riri in Zwitserland. Ten slotte is het leer plantaardig gelooid en afgewerkt in de beste zadelmakerijstijl. Het meeste leer is Engels Bridle Leather, dat vooral wordt gebruikt voor zadels, hoofdstellen en riemen, omdat het nauwelijks afgeeft dankzij een speciaal looiproces.

  Productinformatie

  Artikel nummer 23576

   Canvas van 100% katoen (basisgewicht 680 g/m²), kleur olijf. Voering van 100% katoen, herkomst Groot-Brittannië, kleur rood. Runderleren banden (dikte 3 mm, breedte 2,4 cm), plantaardig gelooid, kleur donkerbraun. Gepolijste tweewegrits van Riri en messing beslag. Afneembare riem (speciaal voor ons gemaakt) van rood katoenen canvas en leer, breedte 5 cm, verstelbaar tot max. 1,40 m. Made in UK, breedte 70 cm. Made in UK, breedte 70 cm, hoogte 35 cm, diepte 38 cm. Gewicht 2,6 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten