Niewsbrief

Gids

Draag een sjaal met stijl. Stropdas variaties

Een sjaal is altijd twee dingen: een functionele aanvulling op bovenkleding en een modeaccessoire met visuele impact. Het houdt dus niet alleen je nek, schouders en hoofd warm (afhankelijk van hoe je het wikkelt), maar verhoogt ook je uitstraling - en in een kleurrijke versie eventueel je humeur in het vaak sombere koude seizoen. Er zijn veel meer manieren om de sjaal te knopen dan alleen om je nek - je kunt er hier een paar zien.

Verscheidenheid in accessoires. Onze 10 ideeën

1

Een van de eenvoudigste manieren om een sjaal te draperen die toch een aantrekkelijk effect geeft. Wikkel de sjaal om de achterkant van je nek en gooi één uiteinde van voren over je schouder. Brede sjaals staan bijzonder goed op deze manier.

2

Wikkel de sjaal om de voorkant van de hals en kruis hem bij de nek. Breng de twee uiteinden terug naar voren, zodat ze losjes van de schouders hangen. Leg ze nu in een losse knoop aan de zijkant (niet in het midden!). Zorg ervoor dat de knoop niet te strak zit, want dat is wat deze variatie maakt.

3

Vouw de sjaal dubbel en leg hem om uw hals, zodat u de losse eindjes door de lus kunt halen. Trek de lus nu iets losser en draai hem 180 graden. Haal de uiteinden van de schelp door deze tweede lus van boven. Trek tenslotte het geheel wat strakker en in vorm.

4

Lange, brede sjaals zien er goed uit als ze als een poncho worden gedragen. Om dit te doen, wikkel je de sjaal om de hals en laat je hem breeduit over de schouders naar voren vallen. Vouw de kant bij de hals naar buiten om een smalle sjaalkraag te maken. Dit werkt vooral goed als de sjaal twee kleuren heeft. Bind nu een riem rond de taille om de sjaal op zijn plaats te houden.

5

De klassieker die bijna iedereen wel eens gedragen heeft. Wikkel de sjaal om de voorkant van uw nek en kruis hem bij de nek. Breng beide uiteinden naar voren en drapeer ze zo dat ze losjes van de schouders vallen. Zorg ervoor dat de lengtes van de uiteinden duidelijk verschillend zijn, zodat het er visueel coherent uitziet.

6

Deze variant, gezien in de straten van Parijs, werkt goed voor dikke en pluizige sjaals. Doe dit door de sjaal achter om de nek te doen en aan de voorkant een eenvoudige knoop te maken. Leg er dan een tweede losse knoop onder, maar trek een uiteinde van de sjaal slechts half door, zodat het onzichtbaar achter de knoop eindigt.

7

Waarom knoop je de sjaal niet gewoon als een strik? Deze variatie is ongewoon, gemakkelijk te knopen en ziet er chic uit. Knoop de sjaal vooraan in de hals als een schoenveter met een klassieke strik en schuif hem dan opzij. Minder volumineuze, fijnere sjaals zijn hier bijzonder geschikt.

8

De Milanese versie is helemaal niet moeilijk te knopen, maar het ziet er chique uit. Vouw de sjaal eerst dubbel en lus hem van achteren om je nek. Steek nu een van de twee uiteinden van de sjaal door de lus en knoop vervolgens de twee hangende uiteinden eenvoudigweg aan elkaar. Trek de afgewerkte sjaal een beetje in vorm.

9

Deze dubbele knoop vergt enige concentratie, maar het is de moeite waard. Leg de sjaal losjes over je schouders, zodat het midden van de sjaal ongeveer ter hoogte van je navel hangt en de uiteinden van de sjaal achter je rug bungelen. Maak nu een lus aan de voorkant door te draaien en breng beide uiteinden van de sjaal van achteren naar voren. Steek nu het linkeruiteinde van de schelp door de lus van boven, terwijl u het rechteruiteinde van de schelp van onderen door de lus trekt.

10

Deze variatie is geschikt voor lange, brede sjaals. Spreid de sjaal helemaal uit en vouw hem dubbel tot je een grote driehoek hebt. Wikkel het rond de voorkant van de romp en knoop de uiteinden losjes samen in de nek.

Geschikte sjaals