Menu
Niewsbrief

Briefpapier uit Japan en Zuid-Korea. Vertegenwoordiger in het dagelijks leven

BoekjeBoekje

De hoge kwaliteit van Japans briefpapier - waarvan ons assortiment al vele jaren profiteert - heeft ook te maken met het feit dat het Japanse schrift de mechanisatie door schrijfmachines bemoeilijkte. Hoewel de eerste schrijfmachinemodellen reeds in het begin van de vorige eeuw beschikbaar waren, bleken zij, indien men niet alleen het Japanse syllabarium, maar ook de in Japan gangbare Chinese karakters ("Kanji") wilde gebruiken, uiterst onhandig in het gebruik te zijn. Zo was het tot de invoering van de kantoorcomputer nog steeds gebruikelijk zakelijke brieven met de hand te schrijven, en uit representativiteitsoverwegingen nam men zijn toevlucht tot hoogwaardig schrijfmateriaal.

De passie voor het handschrift is in Japan tot op de dag van vandaag blijven bestaan, ook al is het niet voor representatieve correspondentie maar voor alledaagse notities. Ook elders in de Oost-Aziatische regio blijft de affiniteit met geselecteerde kantoorbenodigdheden duidelijk aanwezig. Deze worden dikwijls gekenmerkt door fijn, glad, ongestreken papier met onopvallende lijnen - dit is te danken aan het nog steeds zeer wijdverbreide gebruik van fijnkorrelige pennen, die hun waarde hebben bewezen wat betreft de herkenbaarheid van de complexe lettertekens. Voor ons assortiment hebben wij enkele van deze notitieboekjes en kalenders van hoge kwaliteit uit Japan en Zuid-Korea verzameld.

Blocnote 100 vellen

Kladblok

Verkrijgbaar in drie versies: blanco notitieblok van 100 vellen of met kantlijnen (gelijnd, 8 mm, of vierkant, 5 mm). Gemskleurig ongestreken papier (85 g/m2). 13 x 9 cm. Perfecte binding. Weefsel geplooid lint. Uit Japan.

€ 7,90

Maandplanner lockstitch stiksels

Bij het openen onthullen deze doorgestikte kalenders wat hun opdruk impliceert: een dubbelzijdig maandoverzicht van vijf regels hoog en acht kolommen breed, waarin bijvoorbeeld afspraken of taken kunnen worden genoteerd voor elke dag van de kalenderweek die in de eerste kolom wordt ingevuld.

Maandelijkse planner

Op die manier gebruikt, gaat een notitieboekje 17 maanden (A3, A4, A5 formaat) of 13 maanden (A6 formaat) mee. Tenzij u het doel van de eerste kolom wijzigt door de kalenderweek te noteren, maar de naam van een familielid, huisgenoot of kantoorgenoot om hun zaken voor de lopende week in de overeenkomstige dagkolom te noteren. Zacht wit ongestreken papier (150 g/m²). Omslag van stevig kraftkarton. Lockstitch stiksel (ook wel zangersnaad genoemd). Uit Zuid-Korea.

€ 6,90

Weekplanner lockstitch stiksels

Wekelijkse planner

Deze doorgestikte kalenders (in B5-formaat) kunnen worden gebruikt om de taken van zowel de lopende als de komende week(en) op telkens één bladzijde te noteren. Elke dag van de week heeft een ruime regel voor notities. Zacht wit ongestreken papier (100 g/m²). 58 pagina's (= 58 weken). Omslag van stevig kraftkarton. Lockstitch stiksel (ook wel zangersnaad genoemd). Uit Zuid-Korea.

€ 12,90
€ 7,50
Menu