Niewsbrief

Briefpapier uit Japan en Zuid-Korea. Vertegenwoordiger in het dagelijks leven

De hoge standaard van Japanse schrijfwaren - waarvan ons assortiment al vele jaren profiteert - heeft ook te maken met het feit dat het Japanse schrift mechanisatie door schrijfmachines moeilijk maakte. Hoewel de eerste modellen schrijfmachines al aan het begin van de vorige eeuw beschikbaar waren, bleek het gebruik van niet alleen het Japanse syllabarium, maar ook de in Japan gebruikelijke Chinese karakters ("Kanji") uiterst lastig. Tot de introductie van de kantoorcomputer was het nog steeds gebruikelijk om zakelijke brieven met de hand te schrijven, waarbij om prestige redenen hoogwaardig schrijfmateriaal werd gebruikt. De passie hiervoor is in Japan tot op de dag van vandaag blijven bestaan, ook al is het niet voor prestigieuze correspondentie maar voor alledaagse notities. En ook elders in de Oost-Aziatische regio blijft de affiniteit met uitgelezen briefpapier bestaan. Deze worden vaak gekenmerkt door fijn, glad, ongestreken papier met discrete regels - dit is te danken aan het nog steeds zeer wijdverbreide gebruik van fijnkorrelige pennen, die hun waarde hebben bewezen wat betreft de herkenbaarheid van de complexe karakters. Voor ons assortiment hebben wij enkele van dergelijke hoogwaardige notitieboeken en blocnotes verzameld, evenals kalenders uit Japan en Zuid-Korea.

Blocnote 100 vellen

Kladblok

Verkrijgbaar in drie versies: 100 vel blanco of met margeverdeling (8 mm gelijnd of 5 mm geruit). Ongestreken zeekleurig papier (85 g/m²). 13 x 9 cm. Perfecte binding. Geplooid lint. Uit Japan.

€ 9,90

Maandplanner lockstitch stiksels

Bij het openen onthullen deze doorgestikte kalenders wat hun opdruk impliceert: een dubbelzijdig maandoverzicht van vijf regels hoog en acht kolommen breed, waarin bijvoorbeeld afspraken of taken kunnen worden genoteerd voor elke dag van de kalenderweek die in de eerste kolom wordt ingevuld.