Bonnat

Bonnat chocolade druppels 100% cacao

Bonnat
Bonnat chocolade druppels 100% cacao
  € 22,90Basisprijs: € 91,60/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Portioneerbaar tot op de gram. Chocolade druppels

  Het oplossen van blokchocolade voor het coaten van bonbons, taarten en kerstkoekjes is vaak een beetje lastig. In de handel verkrijgbare blokken chocoladecoating kunnen vaak alleen met grof geweld worden opengebroken, en de grove stukken smelten slechts langzaam en ongelijkmatig, waardoor het eerste vloeibare buitenste deel van de chocolade meestal te lang en te hard wordt verhit. Daarom produceert Bonnat voor dit doel chocoladedruppels, die moeiteloos tot op de gram geportioneerd en absoluut gelijkmatig vloeibaar gemaakt kunnen worden. Ze zijn ook een uitstekend ingrediënt voor koekjesdeeg. Zoals gebruikelijk bij Bonnat bestaan de chocoladedruppels uitsluitend uit cacao, cacaoboter en suiker en bevatten ze geen lecithine.

  Bonnat. Chocolade met karakter

  De Chocolatiers Bonnat zijn thuis in Voiron, ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van Grenoble. Hun chocolade geniet een uitstekende reputatie op basis van consistentie, ervaring en enthousiasme. De consistentie begint met oprichter Felix Bonnat, die in 1884 als eerste chocolatier ter wereld plantagechocolade produceerde, gescheiden naar herkomst. Zijn achterkleinzoon Stéphane Bonnat zet deze traditie nog steeds voort. Hij hanteert een filosofie die vergelijkbaar is met die van de kwaliteitsgerichte wijnbouw, want net als bij wijn zijn er ook bij cacao grote verschillen tussen teeltgebieden, bonenvariëteiten, lokale kenmerken van de plantage en de aroma's die inherent zijn aan de bonen. Om deze onvervalst in chocolade te bewaren is ook consistentie in de ingrediënten nodig: Bonnat was een van de eerste chocolatiers die het zonder sojalecithine deed. Hij gebruikt alleen cacao, cacaoboter en suiker - en wat melkpoeder voor de melkchocolade.

  Van boon tot bar

  Bonnat werkt "van boon tot reep", wat betekent dat hij alle stappen van de ruwe cacaoboon tot de chocoladereep in eigen hand neemt. Daartoe onderhoudt hij contacten met kleine plantages van slechts 3-10 hectare in het land van herkomst, die de cacao verbouwen zonder pesticiden, kunstmest of andere chemische hulpmiddelen en irrigeren met water uit de omgeving. Hij importeert de bonen zelf en roostert ze, waarbij hij gebruik maakt van de tot 400 aroma's die ze bevatten - een proces dat een delicate aanpak vereist. Ruwweg wordt het roosteren gevolgd door het malen van de bonen en het concheren; de gevoelige details van de verwerking blijven het geheim van de familie. Bonnats plezier in zijn eigen vak en zijn claim om perfecte chocolade te maken is bij elk stuk te proeven: het is onvergelijkbaar lekker, met een zachte beet en een fantastisch aroma.

  Voedingswaarde-etikettering

  Voedingswaarde informatie per100 g
  Energie2368 kJ / 570 kcal
  Fat39,1 g
  daarvan verzadigde vetzuren25,26 g
  Koolhydraten50,8 g
  daarvan suiker36,3 g
  Eiwit7,6 g
  Zout0,01 g

  Productinformatie

  Artikel nummer 88955

   250 g blik
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen