Menu
Azienda Agricola Papa dei Boschi

Hazelnoten uit Piemonte

Azienda Agricola Papa dei Boschi
Hazelnoten uit Piemonte
  € 9,90Basisprijs: € 49,50/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Vers gekraakt. Op bestelling gemaakte Piemontese hazelnoten

  De onvergelijkbare smaak van deze kleine, bolvormige noten is echter niet in de laatste plaats te danken aan de zorgvuldige verwerking na de oogst. Noè droogt de Piemontese hazelnoten eerst in porties op de binnenplaats van zijn huis gedurende enkele dagen in de nazomerzon voordat hij de hele jaaroogst opslaat. Hij kraakt de noten alleen op bestelling, waarna ze zorgvuldig worden geroosterd. In kleine partijen van vijf kilo doet Noè de hazelnoten in een brandoven, waar ze gedurende ongeveer 30 minuten bij een lage temperatuur van maximaal 150 °C worden geroosterd. Dit intensiveert het delicate aroma van de rauwe hazelnoten op de best mogelijke manier, en de beet wordt knapperig en kruimelig in plaats van steenachtig en hard. Tegelijkertijd - een ander voordeel van het ras "Tonda Gentile" - verliezen ze bijna al hun braunbittere schillen, en de rest wordt met de hand geselecteerd. Ten slotte worden de gekoelde noten vacuüm verpakt en onmiddellijk verzonden, zodat iedereen die de zak ten noorden van Piemonte opent het vers geroosterde aroma kan ruiken en proeven. Je kunt hun smaak niet echt vergelijken met die van hun soortgenoten, maar eerder met die van de beste truffelchocolade.

  De beste hazelnoten ooit. Van José Noè

  José Noè van Lequio Berria in Piemonte is een hazelnootboer met een passie. Als je hem ontmoet in de heuvels van de Langhe en hem met een alerte, kritische blik zijn hazelnootboomgaarden ziet inspecteren, wordt meteen duidelijk waarom hij precies de weg heeft gekozen die hij vandaag onwrikbaar volgt. Noè, die aanvankelijk meer dan 30 jaar in een onderzoekscentrum voor grondstoffen voor de zoetwarenindustrie werkte, besefte dat de koers voor kwaliteit al in de landbouw is uitgezet, wat hem uiteindelijk letterlijk terugbracht naar zijn oorsprong, naar de boerderij van zijn ouders, die hij overnam om voortaan zijn eigen hazelnootbomen te telen - met biologische bemesting en geheel zonder pesticiden - en de oogst zelf op de markt te brengen. Dit was een vrij ongewone onderneming, aangezien de teelt van hazelnoten eerder werd beschouwd als een typisch regionale nevenactiviteit die een zekere, zij het bescheiden, bron van inkomsten vormde.

  Als José Noè tegenwoordig over zijn hazelnootbomen praat, klinkt hij bijna liefdevol, ook al houden ze hem het hele jaar bezig. De teelt is moeilijk op de deels steile hellingen op een gemiddelde hoogte van 680 meter - maar alleen daar zijn de klimaatomstandigheden optimaal voor de variëteit "Tonda Gentile delle Langhe". Deze autochtone variëteit wordt nu beschouwd als de beste ter wereld, en niet alleen door kenners. Alleen al de oogst, die eind augustus begint, duurt langer dan zes weken. Zodra de volrijpe noten op de grond vallen, verzamelt Noè ze samen met een medewerker om te voorkomen dat ze te veel bodemvocht opnemen - een behoorlijke klus met 4.200 bomen op een oppervlakte van ongeveer 12 hectare.

  Ingrediënten en aanwijzingen:

  Sales description:

  Gepelde en geroosterde hazelnoten

  Bewaar- en bereidingsinstructies:

  Bewaren op een koele, droge plaats.

  Oorsprong/oorsprong:

  Italië

  Verantwoordelijke exploitant levensmiddelenbedrijf:

  Azienda Agricola Papa dei Boschi
  Via Pianravero 9
  12050 Lequio Berria (CN)
  Italy

  Voedingswaarde-etikettering

  Voedingswaarde informatie per100 g
  Energie2747 kJ / 665 kcal
  Fat60 g
  daarvan verzadigde vetzuren4,6 g
  Koolhydraten14 g
  daarvan suiker4,2 g
  Voedingsvezels9,4 g
  Eiwit13 g
  Zout0,1 g

  Productinformatie

  Artikel nummer 19412

   200 g zakje
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen