Menu
Niewsbrief

Dames- en herenkleding

Jassen en mantels in EtaProof®

Jassen en mantels in EtaProof®Jassen en mantels in EtaProof®

Het veelgeprezen EtaProof® van de Zürichse weverij Stotz is een uiterst functionele katoenen stof die zich niet alleen in het dagelijks leven bewijst, maar ook door outdoor-outfitters en zelfs door poolreizigers op prijs wordt gesteld vanwege zijn uitstekende eigenschappen.

Natuurlijke stof. GOTS gecertificeerd

Regenbestendige natuurlijke stofRegenbestendige natuurlijke stof

Het bijzondere eraan is dat EtaProof® zijn weerbestendigheid volledig zonder synthetische vezels bereikt. De basis is katoen van topkwaliteit, afkomstig van gecontroleerde biologische teelt. Een zeldzaam goed, want 98 procent van de wereldproductie van katoen wordt nog steeds op conventionele wijze geteeld. Slechts de resterende twee procent is biologisch katoen - en het aandeel van extra lang-stapel biologisch katoen van de kwaliteit die nodig is voor EtaProof® is slechts 0,04 procent.

Het gebruikte biologische katoen is ook GOTS-gecertificeerd. De wereldwijd toegepaste norm voor textiel dat van biologisch geproduceerde natuurlijke vezels is gemaakt, omvat niet alleen milieuaspecten maar ook sociale criteria voor de hele productieketen om een duurzame productie te waarborgen.

Speciale garens, dicht geweven

Speciale garens. Dicht gewevenSpeciale garens. Dicht geweven

Alleen met deze bijzonder hoogwaardige vezels kunnen de uniforme, slechts weinig getwiste en dus soepele garens worden gesponnen die een van de geheimen zijn achter de verbazingwekkende weerbestendigheid van EtaProof®. Verschillende ervan worden gedraaid, behandeld met een natuurlijke zetmeeloplossing en op garenspoelen gewikkeld.

Deze gedraaide garens worden vervolgens geweven tot een fijne en bijzonder dichte stof - in een ingewikkeld proces dat uiterste precisie en vele uren werk vereist.

Milieubewust gewaxt

Waterafstotende behandeling op basis van wasWaterafstotende behandeling op basis van was

Na het verven wordt speciaal voor EtaProof® een fluorkoolstofvrije behandeling op basis van was ontwikkeld. Dit geeft de stof permanente waterafstotende eigenschappen (ook bekend als DWR of Durable Water Repellency), wat betekent dat waterdruppels zich aan het oppervlak ophopen.

Mocht een regenbui toch door deze DWR-barrière heen dringen, dan komen de eerder genoemde soepele garens in het spel. Ze zwellen op door het vocht en maken de stof zo strak dat er geen water doordringt. De EtaProof® blijft ademend - lichaamsvocht kan nog steeds ontsnappen.

Op de proef gesteld

Om er zeker van te zijn dat de EtaProof® werkelijk aan de hoge technische en kwalitatieve eisen voldoet, onderwerpt de weverij van Stotz het weefsel aan een van de strengste testreeksen in de hele textielindustrie. Factoren zoals scheurweerstand, waterafstotendheid, waterkolom en waterdampdoorlaatbaarheid worden grondig getest.

Menu