Niewsbrief

Duurzame Advent Kalender. Doe-het-zelf anticipatie

Duurzame AdventskalenderDuurzame Adventskalender

Heb je ooit een adventskalender gekregen die je zelf gemaakt hebt? Dan weet je hoe groot de vreugde is, en kun je je voorstellen hoeveel tijd en vindingrijkheid het kost om een adventskalender te maken. Toch is zo'n geschenk niet helemaal altruïstisch, want bij het kiezen en inpakken van de 24 kleine cadeautjes gaat de verwachting van het verraste gezicht en de stralende ogen van de ontvanger je vergezellen. De vreugde is des te groter wanneer kalenders als geschenken het hele jaar door kunnen worden gebruikt. U kunt een magneetstrip gebruiken als basis voor uw adventskalender, die u met zelfklevende magneten van alles kunt voorzien, en die na Kerstmis verandert in een bewaarder van orde. Of je kunt de kleine cadeautjes, verpakt in zakjes, ophangen met een touwtje.

Andere onderwerpen

Advent decoratieAdvent decoratie

Adventversieringen kunnen zo veel dingen zijn. In de privésfeer varieert het van de adventskrans of de lichtjesboog voor het raam tot decoratieve elementen die sommigen liefdevol, anderen geringschattend "kleine gors" noemen (en waarvan de kwantitatieve afmetingen van persoon tot persoon aanzienlijk kunnen verschillen), tot het centrale element van het kerstfeest, de prachtig versierde boom. Ook de kerststal is op veel plaatsen een onmisbaar onderdeel van de kerstversiering.

Ontdek nu
KerstboomversieringenKerstboomversieringen

Er zijn twee serieuze boomversiertradities. De eerste komt uit de Biedermeier periode, het laatste smaakvolle tijdperk van de afgelopen 200 jaar. Biedermeier boomversieringen bestonden altijd uit slechts enkele stukken: appels, vergulde noten, messing en beschilderde tinnen figuurtjes, houten Erzgebirge speelgoedminiaturen en koekjes.

Ontdek nu
Duurzame geschenkverpakkingenDuurzame geschenkverpakkingen

Het gevoel van verwachting dat onvermijdelijk over iedereen komt die een mooi ingepakt geschenk in zijn handen houdt en het met smaak uitpakt, is onlosmakelijk verbonden met de daad van het geven. Geschenkgevers vragen zich dan ook vaak af hoe ze hun geschenken op een passende en aantrekkelijke manier kunnen inpakken.

Ontdek nu