Én Gry & Sif

Candy canes vilt

(3 stuks)
Én Gry & Sif
Candy canes vilt
(3 stuks)
  € 8,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Witte onschuld, rood bloed, zoete Kerstmis

  Onze zuurstokken zijn gevilt van zuiver scheerwol; ze worden geleverd in een set van 3 en verspreiden kerstvreugde als krans-, boom- en raamdecoratie en als onderdeel van feestelijke tafeldecoraties.

  In de VS zijn ze niet meer weg te denken uit de kersttijd, en ze vieren er zelfs National Candy Cane Day op 26 december. Hoe onmisbaar zuurstokken hier tegenwoordig ook zijn als kerstversiering, de oorsprong van dit gebruik is onduidelijk. Sommigen geloven dat het zijn "legendarische" oorsprong heeft in Keulen, waar in 1670 de directeur van het koor van de Dom van Keulen een snoepmaker opdracht zou hebben gegeven dergelijke zuurstokken te maken voor de kinderen van het kerstspel: Het wit symboliseert de onschuld van het Christuskind, het rood het bloed van Christus, samengevat in de gebogen vorm van de herdersstaf. Het Deense Én Gry & Sif verwijst eerder naar een Scandinavische traditie. In 1859 kreeg de Zweedse bakker Anna Eriksson toestemming om een bakkerij te openen in het Zweedse stadje Gränna, waar zij ook haar rood-wit gestreepte "Polkagrisar" ("Polka Pigs") met pepermuntsmaak aanbood. Tot op heden wordt Gränna beschouwd als een van de centra van de Zweedse suikerrietproductie.

  Eerlijk gecombineerd. Gry & Sif

  Tijdens haar trektocht door Nepal werd de Deense Gry Staunstrup onmiddellijk gegrepen door de openheid en warmte van de inwoners - en door hun vakmanschap. Zij kon in detail observeren hoe vakkundig en vaardig Nepalese vrouwen wol vervilten om Objekten te maken. Het idee was snel geboren om deze vaardigheid te gebruiken en het Nepalese handwerk te combineren met Deens design. En het idee werd onmiddellijk gevolgd door actie.

  Sinds 2000 produceert het bedrijf Gry & Sif in Nepal verschillende producten van wolvilt. Gry Staunstrup levert de ontwerpen in typisch Deense stijl, even opvallend als discreet en tegelijkertijd zorgeloos en vrolijk; de producten worden door Nepalese vrouwen in traditioneel handwerk gemaakt. Gry & Sif is nu Fair Trade gecertificeerd en staat voor eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden, milieubewuste productie en transparantie. Voor de vilten producten wordt uitsluitend zuivere scheerwol van Nieuw-Zeelandse schapen gebruikt - elk product is uniek en handgemaakt.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203831

   In een set van 3. 100% scheerwol (herkomst Nieuw-Zeeland). Elke Ø ca. 8 mm, lengte 7,5 cm, breedte 3 cm. Totaal gewicht ongeveer 10 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen