Niewsbrief

Kerstversieringen

Klassieke Advent Decoratie

Advent is een tijd van bezinning, een tijd van voorbereiding vol verwachting. Met adventskransen en -kalenders tellen we de weken en dagen tot Kerstmis en ondertussen versieren we onze huizen feestelijk: met kaarslicht en sterren, met kransen en kerststallen, piramides en lichtbogen. Of je nu de overgeleverde traditie wilt volgen of je eigen stijl wilt bepalen, of je liever uitbundig of liever eenvoudig decoreert: Hier laten we je onze grote selectie van tijdloze adventsdecoraties zien waarmee je je verwachting blijvend kunt vieren - elk jaar opnieuw.

Onder een goede (Herrnhut) ster

Kerstmis wordt niet overal ter wereld op dezelfde manier gevierd. Maar we kennen allemaal de Ster van Bethlehem als centraal kerstsymbool. Een van de leidende sterren van deze traditie is de Herrnhut Ster, waarvan het succesverhaal zijn weerga niet kent: De ster van de Moravische Kerk van de Broeders groeide uit tot een beroemde kerstklassieker en brengt ons in feeststemming met zijn indrukwekkende 25 stralen - binnen en buiten, met of zonder verlichting. Net als de Herrnhut ster voor buiten, die het kerstseizoen al stralend aankondigt voor de deur.

Warm, zacht en sfeervol

Niets verlicht de decoratie van je kerstkamer of je feesttafel zo sfeervol als het warme, zachte licht van kaarsen, waarvan de glans weerkaatst in de ramen, op het servies en in de glazen. Met kandelaars die het kaarslicht stabiel boven het dressoir, de tafel en de eettafel verheffen, kun je je decoratie mijlenver laten schijnen - het meest indrukwekkend zijn kaarsen van zuivere bijenwas, die tegelijkertijd hun delicate geur van bloesem en honing door de hele kamer verspreiden.

Andere onderwerpen

Er zijn twee serieuze boomversiertradities. De eerste komt uit de Biedermeier periode, het laatste smaakvolle tijdperk van de afgelopen 200 jaar. Biedermeier boomversieringen bestonden altijd uit slechts enkele stukken: appels, vergulde noten, messing en beschilderde tinnen figuurtjes, houten Erzgebirge speelgoedminiaturen en koekjes.

Ontdek nu

Heb je ooit een adventskalender gekregen die je zelf gemaakt hebt? Dan weet u hoe groot de vreugde is en kunt u wel raden hoeveel tijd en ook vindingrijkheid het kost om een adventskalender te maken.

Ontdek nu

Koekjes en stollen horen net zo goed bij de advent als kalenders, kaarsenkransen en feestelijke recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven. Ons keukengerei - bijvoorbeeld de gesoldeerde koekjesvormen van blik, de deegkaarten van organisch plastic en de hakmolen met een spuitkoekopzetstuk - zorgen voor goed succes wanneer de oven draait. Onze bak ingrediënten brengen goede smaak.

Ontdek nu