Menu

Tafelpiramide met cijfers

Tafelpiramide met cijfers
  € 319,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Twee hebben elkaar gevonden in het Ertsgebergte: Jens Tuffner en Björn Köhler. Beide staan voor een zeer heldere, bijna puristische kijk op materialen en design, die zij met deze tafelpiramide op duurzame wijze tot uitdrukking brengen. En tegelijkertijd hebben ze een echte prestatie geleverd: ondanks alle precisie in ontwerp en vakmanschap straalt hun werk een warmte en "buoyancy" uit die elke kamer vult met een sfeervolle, kerstige ambiance.

  Twee meesters, één gedachte. De kerstcijfers

  Meester-houtdraaier Björn Köhler woont en werkt in Eppendorf bij Seiffen. Hij heeft zich tot taak gesteld traditioneel vakmanschap te combineren met hedendaags design - en zijn onconventionele kerstfiguren zijn daar een meesterlijk voorbeeld van. De keuze van de motieven is gebaseerd op tradities uit het Erzgebirge, maar de figuren zijn extreem gereduceerd en tegelijkertijd zo humoristisch vormgegeven dat hun kleurrijke informaliteit doet denken aan Scandinavisch design. Als ambachtsman uit het Erzgebirge behandelt Köhler het materiaal hout in zijn fabriek zoals het verdient: met respect en gevoel voor vorm. Van de schets tot de draaibank en het lakken, elk figuur wordt met de hand gemaakt van massief esdoornhout. De kalibers (houders voor vormen die niet met de hand op de draaibank kunnen worden vastgehouden) worden voor elke vorm afzonderlijk gemaakt, zodat ze zuiver en volgens het patroon kunnen worden geboord, gefreesd en geschuurd. Köhler en zijn team letten op precisie tot in het kleinste detail; zelfs de pasnauwkeurigheid van nerf en afmeting is nauwkeurig op elkaar afgestemd.

  Twee meesters, één gedachte. De tafelpiramide

  Köhler heeft in Jens Tuffner uit Langenweißbach (bij Chemnitz) een gelijkgestemde gevonden. Tuffners ontwerpen, die gebaseerd zijn op de meubelmakerij, spreken dezelfde minimalistische vormentaal en tonen hetzelfde respect voor het materiaal. Zijn tafelpiramide heeft precies wat een kerstpiramide nodig heeft, niet meer - en zeker niet minder, functioneel en geconstrueerd met bijna wiskundige precisie. Alle houten elementen zijn netjes in de beste timmermanskunst in elkaar gezet en gelijmd. De nerf blijft door de oppervlaktebehandeling behouden en onderstreept het markante karakter van het eikenhout, waaraan het aluminium een aantrekkelijk accent toevoegt. Last but not least zijn de steekverbindingen, bijvoorbeeld van de aluminium rotorbladen, zo nauwkeurig gemaakt dat niets wiebelt of wegglijdt. De bladen draaien schoon en stil en geven de kerstcijfers van Köhler weer een geweldige boost.

  Erzgebirge volkskunst. Seiffen

  Dat zich in het van oorsprong dichtbeboste Erzgebirge een beroemde houtkunst ontwikkelde, is niet alleen te verklaren door de beschikbaarheid van het materiaal. Als industrietak werd kunst en ambacht des te belangrijker naarmate de plaatselijke mijnbouw snel aan middelen en winstgevendheid verloor. In deze leemte gleed de volkskunst van het Erzgebirge, die mijnbouw - niet minder dan Kerstmis - nog steeds vorm gaf met talrijke motieven. Rond Seiffen ontwikkelde zich een centrum van houtkunst, waar in 1853 een van de eerste vakscholen werd opgericht ter bevordering van het handwerk. In de zogenaamde "speelgoedhoek" produceren kleine en grote ambachtelijke bedrijven nog steeds de klassiekers van de Erzgebirge volkskunst: van hoepeldieren en rokende mannen tot mijnwerkersfiguren en notenkrakers tot kaarsenbogen en vleugelpiramides.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 203842

   Tafelpiramide van geolied eikenhout, totale hoogte 28 cm. Grondplaat 18 × 18,5 cm. Vleugels van aluminium, vleugelwiel Ø 23 cm. Plaat van aluminium, Ø 4 cm, hoogte 2 cm. Kaarsenhouder van aluminium, Ø 1,4 cm. Incl. 4 kaarsen, elk Ø 1,4 cm, hoogte 7 cm. De set esdoornhouten beeldjes bevat: 2 kerstmannen, hoogte ca. 4 cm elk; 1 slee met kaars, hoogte ca. 4 cm; 2 boompjes, hoogte ca. 2 cm resp. 4 cm; 1 cadeautorentje, 2,9 × 1,8 × 2,3 cm. Totaal gewicht ca. 770 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen