Menu
Erzgebirgische Volkskunst Richard Glässer

Notenkraker traditioneel

Koning
Erzgebirgische Volkskunst Richard Glässer
Notenkraker traditioneel
Koning
  € 169,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Toont houding. Kraakt noten

  De notenkraker als gespierde huzaar of koning is een van de klassieke figuren uit de volkskunst van het Erzgebergte. Hij maakt zijn functie echt waar - ook al verandert hij niet in een onweerstaanbaar knappe prins zoals in het ballet van Tsjaikovski's "Notenkraker". Deze notenkraker is ongeveer zo groot als een hazelnoot en kan worden gebruikt om noten open te kraken als dat nodig is. Hij ziet er nog beter uit als traditionele kerstdecoratie, niet in de laatste plaats dankzij de zorgvuldige vervaardiging uit esdoorn-, beuken- en lindehout.

  Gemaakt in de fabriek Erzgebirgische Volkskunst Richard Glässer, die werd opgericht in 1932. De traditionele Seiffen-figuren, die gebaseerd zijn op de karakteristieke gedraaide vormen, worden hier voornamelijk met de hand gemaakt. Er zijn talloze bewerkingen nodig totdat het lokale hout - uitsluitend afkomstig uit duurzame bosbouw - zijn uiteindelijke vorm heeft aangenomen.

  Volkskunst uit het Erzgebirge. Seiffen

  Dat zich in het van oorsprong dichtbeboste Erzgebergte een beroemde houtkunst ontwikkelde, is niet alleen te verklaren door de beschikbaarheid van het materiaal. Als industrietak werd de kunstnijverheid des te belangrijker naarmate de plaatselijke mijnbouw snel aan grondstoffen en winstgevendheid verloor. In deze leemte gleed de volkskunst, die de mijnbouw - niet minder dan Kerstmis - nog steeds vormgaf met talrijke motieven. Een centrum van houtkunst ontwikkelde zich rond Seiffen, waar in 1853 een van de eerste vakscholen werd opgericht om het handwerk te promoten. In de zogenaamde speelgoedhoek produceren kleine en grote ambachtelijke bedrijven nog steeds de klassiekers van de volkskunst in het Ertsgebergte: van hoepeldieren en rokende mannen tot mijnwerkersfiguren en notenkrakers tot kaarsenbogen en vleugelpiramides.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203388

   Kleurrijk beschilderd esdoorn-, beuken- en lindehout; kunstbont.
   Hoogte 35,5 cm, breedte 12,5 cm, diepte 11 cm. Romp Ø 8 cm. Gewicht 740 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen