Farbglashütte Lauscha

Lauscha ijsvogel

Farbglashütte Lauscha
Lauscha ijsvogel
  € 19,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Geluksbrenger

  De Lauscha ijsvogel van glas is geblazen in een tweedelige negatieve mal van keramiek, kunstig beschilderd in levensechte kleuren en versierd met een echte kippenveer. De ijsvogel dobbert op een metalen veer.

  Een kwestie van vorm. Kerstboomornamenten tussen handwerk en massaproductie

  De glasblazers van Lauscha noemden de figuratieve glazen ornamenten die "voor de lamp" in tweedelige negatieve mallen werden geblazen een vormkwestie. Net als toen is de lamp de gasbrander waarvan de vlam het glas stroperig en kneedbaar houdt. En de gebruikte mallen zijn ook dezelfde als 100 of 150 jaar geleden. Ze zijn meestal gemaakt van keramiek en moeten met zorg worden behandeld, want om ze te bewaren - en ze tijdens het gebruik niet te oververhitten - moeten de mallen regelmatig zorgvuldig worden afgekoeld. Zo kunnen niet meer dan 150 figuren of ornamenten in één keer worden geblazen. Alleen het uitgangsmateriaal is anders dan vroeger, want in plaats van speciaal voor dit doel getrokken glazen buizen worden nu geprefabriceerde kolven van kleurloos natronkalkglas gebruikt.

  En de hele zwerm vogels

  Dierfiguren en vooral vogels als allegorieën van menselijke eigenschappen vonden traditioneel hun plaats op de kerstboom. Volgens het verhaal moeten er symbolisch ten minste één mannelijke en één vrouwelijke vogel elkaar ontmoeten. Het compacte vogellichaam is echter zeer geschikt om in mallen te worden geblazen. De snavel van de fijne vogel kan dan vrij worden uitgestoken aan de ene kant van de glazen bol en de staartveer aan de andere kant. Deze werd bijna altijd gemaakt van gesneden glaszijde; pas in de 20e eeuw kwamen echte vogelveren in de mode.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 15228

   Vormgeblazen glas, met de hand beschilderd en bezaaid met een kippenveer. Lengte 15,5 cm, breedte 2,5 cm, hoogte 3,5 cm. Gewicht 7 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen