Abtei St. Severin

Leinauer Balsem

Lavendel
Abtei St. Severin
Leinauer Balsem
Lavendel
  Lavendel
  € 10,90Basisprijs: € 272,50/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Voedend en slaapverwekkend: In deze voedende huidbalsem zijn zowel lavendelolie als gemalen lavendelbloemen verwerkt. De balsem kan worden aangebracht op droge huidzones en worden gebruikt voor aromatherapie: vooral voor het slapen gaan, want lavendel staat bekend als een slaapverwekkende geur.

  Geurige balsem

  Heel duidelijk en eenvoudig zijn deze varianten van een op de huid aan te brengen balsem, die afkomstig zijn van de Abtei St. Severin: Pure bijenwas wordt met olijfolie verwerkt tot een natuurlijke en goed verdraagbare zalfbasis.

  De monniken van St. Severin

  Sinds het voorjaar van 2010 wonen, bidden en werken de drie religieuzen van Abtei St. Severin in de voormalige radarschool van de Bundeswehr op het frisse, zonnige (soms mistige) plateau boven Kaufbeuren in de Beierse Allgäu. Zij moesten hun oude woning in Leinau, die zij alleen hadden gehuurd, opgeven na een verandering van eigenaar. De monniken behoren tot de oecumenische orde Zisterzienservan Port Royal. In de 17e eeuw stond de naam voor een vrome beweging rond Jansenisme. Dit kleine spirituele schip is nooit helemaal gezonken, ook al zwalkte het sterk heen en weer tussen idee en daad en denominaties, totdat het in 1946 de monastieke vaart weer opnam. En waarom zou het niet symbolisch kunnen worden opgevat dat de monniken hier nu hun haven hebben gevonden onder een zeemerk van de luchtvaart? Ze verdienen hun brood met het aanbieden van spirituele cursussen en vooral met het maken van zeep en andere lichaamsverzorgingsproducten. Het is werk dat goed past bij de monastieke afzondering, omdat het minder grote machines en apparatuur vereist en meer concentratie en aandacht voor detail.

  Productinformatie

  Artikel nummer 81292

   40 g glazen potje

   Ingrediënten: OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, CERA ALBA, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER EXTRACT, ALCOHOL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters