Hydrophil

Hydrophil Bamboe tandenborstel houder

Hydrophil
Hydrophil Bamboe tandenborstel houder
  € 4,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Waterneutraal en plasticvrij. Bamboe tandenborstel houder

  Bamboe is een natuurlijke, snel hernieuwbare grondstof waarvan het harde hout zo goed bestand is tegen mechanische belasting dat het ook wordt gebruikt voor vloeren of snijplanken in de keuken. Producten van bamboe voldoen bij de juiste verwerking aan de plaatselijke hygiënenormen en zijn daarom bij uitstek geschikt voor gebruik in de badkamer. Tegelijkertijd is bamboe een uitstekend alternatief voor plastic, zoals deze bamboe tandenborstelhouder. Het komt niet alleen van dezelfde fabrikant als onze bamboe tandenborstels, het kan ook gemakkelijk worden weggegooid op de composthoop of begraven in de tuin - waar het na anderhalf tot twee jaar zal rotten.

  Resistent wereldkampioen. Bamboe

  Bamboe is de grootste grassoort en tegelijkertijd de snelst groeiende plant ter wereld: sommige soorten kunnen tot een meter per dag groeien. Meer dan een derde van de meer dan 1500 bamboesoorten zijn inheems in China. Ook het hout voor deze tandenborstels, die rechtstreeks ter plaatse worden vervaardigd, komt daar vandaan. Bij het kweken van bamboe is er geen behoefte aan bewatering, meststoffen of bestrijdingsmiddelen, omdat de plant zelf over natuurlijke antibacteriële stoffen beschikt en dus uiterst resistent is. Tandenborstels van bamboe voldoen aan de plaatselijke hygiënenormen en zijn bij uitstek geschikt voor mondhygiëne.

  Dicht bij het water. Watervriendelijke producten van Hydrophil

  "Waterminnend" zijn ze en daarom hebben ze zichzelf die naam gegeven: Christoph Laudon, Wanja Johannes Weskott en Sebastian Bensmann, de drie oprichters van het Hamburgse bedrijf Hydrophil (van het Oudgriekse hýdor "water" en phílos "liefhebben"). In 2013 ontstond uit hun gemeenschappelijke interesse en uit een blogpost van Sebastian over het onderwerp "waterverbruik in de textielproductie" het idee om zelf producten op de markt te brengen die niet alleen veganistisch en eerlijk zijn, maar vooral plasticvrij en waterbesparend: Producten waarvan de natuurlijke bestanddelen groeien zonder kunstmatige irrigatie en waarvan de andere bestanddelen bij compostering geen sporen achterlaten in het grondwater. Nadat het eerste product, een T-shirt, gretig aftrek vond, breidde Hydrophil zijn assortiment snel uit en heeft het zich nu gespecialiseerd in de productie van hygiëne- en lichaamsverzorgingsproducten - waar ligt het idee van waterbesparing immers meer voor de hand dan in de badkamer? Overigens: 10% van de winst wordt door Hydrophil gedoneerd aan de non-profit vereniging Viva con Agua de Sankt Pauli e.V., die zich inzet voor toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor mensen in landen in het Zuiden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 20081

   Lengte 21 cm, Ø binnenkant 2,6 cm. Gewicht 31 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen