Niewsbrief

Geschenkverpakkingen met upcyclingpotentieel

Het cadeau is gevonden, nu ontbreekt alleen nog een smaakvolle "verpakking". Decoratief inpakpapier is één optie, maar een andere is een herbruikbare verpakking die ook een geschenk op zich is. Bijenwaswikkels zijn perfect om cadeaus op een aantrekkelijke en geurige manier in te pakken. Handdoeken en stoffen zakken zijn ook zeer geschikt. Glazen bewaarflessen, die beschermd zijn tegen licht en geur, houden niet alleen je cadeau veilig vast, ze kunnen ook op veel andere plaatsen in huis worden gebruikt. Zelfs het huishoudelijk touw dat je gebruikt om te binden, krijgt later een tweede carrière in het dagelijks leven. En als je het moment van anticipatie echt wilt verlengen, kun je je cadeau inpakken in de Japanse trucendoos. Zoals je ziet, zijn er bijna geen grenzen aan je verbeelding.

Tip 1: Bijenwasdoekjes in plaats van inpakpapier

Bijenwasdoek als inpakpapier

De bijenwasdoek van zuiver katoen is een grondstofbesparend alternatief voor huishoudfolie en aluminiumfolie. Hij kan zo vaak als gewenst worden hergebruikt en is gemakkelijk schoon te maken, en helpt afval in het huishouden te voorkomen. Zelfs tijdens de productie - alle stappen worden met de hand gedaan - en bij de keuze van de ingrediënten wordt aandacht besteed aan het milieu. Het gebruikte katoen is afkomstig van gecontroleerde biologische teelt, net zoals de was voor de coating afkomstig is van gecontroleerde biologische bijenteelt in de omgeving van het producerende familiebedrijf in het Waldviertel. Dit betekent dat de doek duidelijk de aangename geur van bijenwas verspreidt. De waslaag bevat ook slechts een deel boomhars van de Oostenrijkse zwarte den, die voor de hechting zorgt, en zonnebloemolie, die voor de soepelheid zorgt.

€ 29,90

Tip 2: Wikkel cadeaus in sjaals

Furoshiki geschenk handdoek, geschenk verpakt in theedoek

De Leinenweberei Vieböck gebruikt voor de theedoek zuiver linnen van Europees langvezelig vlas: voorgebleekt linnengaren in de ketting en garengeverfd linnen in de inslag. Hierdoor is de handdoek een duurzame, absorberende hulp in de keuken, want linnen is van nature vuilafstotend, antistatisch en pluisarm. Dankzij het gladde oppervlak is hij gemakkelijk schoon te maken en droogt hij verrassend snel. Voor gebruik is het raadzaam de doek twee tot drie keer te wassen, zodat hij zijn volledige absorptievermogen ontwikkelt.

€ 24,90

Tip 3: Glazen voorraadflessen als geschenkverpakking

Glazen verpakkingen als geschenkverpakking

Deze eenvoudige flessen, goed afgesloten met een geslepen glazen stop, kunnen op vele manieren in het huishouden worden gebruikt: bijvoorbeeld voor het lichtbeschermd en aromavrij bewaren van specerijen, zelfgedroogde thee en keukenkruiden uit eigen tuin, medicijnen, enz. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen, elk in Braun- of helder glas.

€ 13,50

Andere onderwerpen

Adventversieringen kunnen zo veel dingen zijn. In de privésfeer varieert het van de adventskrans of de lichtjesboog voor het raam tot decoratieve elementen die sommigen liefdevol, anderen geringschattend "kleine gors" noemen (en waarvan de kwantitatieve afmetingen van persoon tot persoon aanzienlijk kunnen verschillen), tot het centrale element van het kerstfeest, de prachtig versierde boom. Ook de kerststal is op veel plaatsen een onmisbaar onderdeel van de kerstversiering.

Ontdek nu

Heb je ooit een adventskalender gekregen die je zelf gemaakt hebt? Dan weet u hoe groot de vreugde is en kunt u wel raden hoeveel tijd en ook vindingrijkheid het kost om een adventskalender te maken.

Ontdek nu

Er zijn twee serieuze boomversiertradities. De eerste komt uit de Biedermeier periode, het laatste smaakvolle tijdperk van de afgelopen 200 jaar. Biedermeier boomversieringen bestonden altijd uit slechts enkele stukken: appels, vergulde noten, messing en beschilderde tinnen figuurtjes, houten Erzgebirge speelgoedminiaturen en koekjes.

Ontdek nu