Menu
Gehring

Gehring tafelbestek Spade

(30 delen)
Gehring
Gehring tafelbestek Spade
(30 delen)
  € 229,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Gehring: Bestek. Van Solingen van A tot Z.

  Bij Gehring in Solingen doen ze nog steeds al het werk zelf, van het smeden tot het hakken en polijsten. De messen zijn gemaakt van 1.4021 gehard staal, dat door zijn relatief hoge koolstofgehalte zeer goed kan worden geslepen en volledig corrosiebestendig is wanneer het tot een fijne punt wordt geslepen; zelfs de basisslijping maakt de messen veel scherper dan gebruikelijk is voor bestek. De randscherpte van het mes, die al hoog is dankzij de kwaliteit van het staal en de optimale harding, wordt nog eens 20 keer verhoogd door de zaagslijping van 1 mm in het voorste snijvlak. De messen hebben een materiaaldikte van 2,2 mm, die aan de snijkant is afgeslepen tot 0,3 mm. De mesheften en alle andere bestekdelen zijn gemaakt van roestvrij staal 18/10.

  De Spaten.

  Dit Spaten model dateert uit de jaren 50. Lemmet en handvat zijn hier niet gelast, maar naadloos met elkaar verbonden. De andere bestekdelen zijn niet - zoals gebruikelijk - gewoon plat gestanst, ze zijn nog plastisch gevormd.

  Van merkkernen en kernmerken.

  Er zijn fabrikanten die zo in beslag worden genomen door de communicatieve verzorging van hun merk dat ze de fabricage een beetje vergeten, waardoor - en daarvan zijn er een hele reeks voorbeelden - vroeg of laat ook de uitstraling van het merk dof wordt: brand core rot, zogezegd ....

  Geheel Solingen. Diepte van de productie: 100%.

  Er is ook het tegenovergestelde: een fabrikant die zo intensief bezig is met het behoud en de verdere ontwikkeling van zijn technische vaardigheden dat hij weinig zin en tijd heeft voor het zuivere "communicatieve". Dit is dan ook een "merk" een kernmerk zelfs, beroemd en zeer gewaardeerd, vooral in de branche en als noodhulp voor die "merkfabrikanten" die dit of dat niet meer kunnen. Gehring in Solingen is zo'n "merk van merken", producent van hoogwaardig bestek, vaak voorzien van een ander logo, en een van de zeer weinige bedrijven in Solingen die daadwerkelijk voor 100% produceert: van het smeden tot en met het omspitten en polijsten.

  Materiaal en proces:

  De lemmeten zijn gemaakt van 1.4021 gehard en getemperd staal, een speciaal staal dat wordt gebruikt voor chirurgische instrumenten en daarom twee eigenlijk tegenstrijdige eigenschappen optimaal moet brengen: Door het relatief hoge koolstofgehalte is het tegelijkertijd zeer goed slijpbaar (geschikt voor scalpels) en volledig corrosiebestendig met de fijnste slijping, wat voor chirurgische instrumenten absoluut noodzakelijk is om hygiënische redenen en vanwege de vele sterilisatieprocessen. Door het gebruikte materiaal en het hardingsproces zijn de messen daarom in de basisslijping al veel scherper dan voor bestek gebruikelijk is. De toch al hoge randscherpte van het blad dankzij de staalkwaliteit en de optimale harding wordt nog eens 20 keer verhoogd door de zaagslijping van 1 mm in het voorste snijgedeelte. De messen hebben een materiaaldikte van 2,2 mm aan de achterkant, die aan de snijkant wordt teruggeslepen tot 0,3 mm. De mesheften en alle andere bestekdelen zijn gemaakt van roestvrij staal 18/10.

  Bestek - eetgerei.

  Op hun best zijn messen, vorken en lepels echt verfijnde instrumenten, de instrumentele kwintessens, om zo te zeggen, van eeuwenlange cultivering van tafelmanieren. Een goed, klassiek bestek zal u altijd overtuigen door de zuivere balans van de afzonderlijke onderdelen. Hoe het gewicht wordt verdeeld over de lengte van een lepel, bijvoorbeeld, kan worden beschouwd als het resultaat van zeer lang vallen en opstaan; in goed bestek verandert de dwarsdoorsnede voortdurend om redenen van optimale gewichtsverdeling. Nog een kwaliteitskenmerk: de messen van goed bestek zijn nooit stijf, maar flexibel en elastisch.

  Hoe herken je goed bestek. Holle messen.

  De messen van bestek van hogere kwaliteit bestaan altijd uit een handvat en een lemmet en niet uit één stuk (monoblok). Het mes mag in zijn geheel niet te zwaar worden, wat alleen gegarandeerd wordt bij een mes met holle handgreep, waarbij lemmet en handvat (of handvat) met elkaar verbonden zijn.

  Productinformatie

  Artikel nummer 76759

   30-delige set (elk 6 tafelmessen, tafelvorken, tafellepels, koffielepels, taartvorkjes). In geschenkverpakking. Gewicht van het mes ca. 70 g, totale lengte 23 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen