Menu
Niewsbrief

Cold Brew. Alles behalve koude koffie

Cold Brew met LimoncelloCold Brew met Limoncello

Cold Brew is een methode van koffiebereiding waarbij de gemalen boon wordt gefilterd met koud water. Klinkt dat vreemd? Maar het levert een fruitige, milde, aromatische en verkwikkende drank op die minder bittere stoffen en zuren bevat dan zijn tegenhanger die met heet water wordt gebrouwen. Het smaakgeheim ligt in de traagheid waarmee een koud brouwsel wordt bereid.

Ons recept:

Voeg aan ca. 100 g licht gebrande, halfgemalen koffie 500 ml vers, koud water toe en bewaar dit mengsel een nacht in de koelkast alvorens het te filtreren. Zacht water zorgt voor een betere extractie (gebruik zo nodig stilstaand water uit flessen). Als concentraat wordt Cold Brew vaak verdund met bruisend water of melk gedronken. In de zomer kan een bolletje verfrissend ijs er ook goed bij. Probeer de Limoncello in ijskoude Cold Brew. Likeur en koffie vullen elkaar op verrassende wijze aan.

Roestvrij stalen filterkan, Deel 1 l

De aromavriendelijke, vers gefilterde koffie blijft langer warm in het kanlichaam - of zelfs gekoeld als het een cold brew is, die een nacht in de koelkast kan trekken. De stokjesfiltermethode is de gemakkelijkste manier om koude koffie te zetten.

Frans Bistroglas, 250 ml

Klassieker uit Frankrijk. Hittebestendig gehard glas, stapelbaar en geschikt voor reiniging in de vaatwasser.

Meer producten en inspiraties