Niewsbrief

Vergroening van het balkon

Niet alleen in architectonisch opzicht heeft het balkon een welkome verandering ondergaan. Terwijl balkons vroeger vooral dienden als representatieplaats voor belangrijke (of zelfingenomen) burgers, zijn zij vandaag een prachtige gelegenheid om te genieten van het leven te midden van ontluikend groen, en niet alleen voor stadsbewoners - zelfs voor uitgebreide vakanties op "balkons". En wie denkt dat zo'n balkon, als "stedelijke surrogaattuin", niet genoeg ruimte biedt voor een tuinachtige ervaring, zal het tegendeel bewijzen met onze oplossingen voor balkons en terrassen. Weinig ruimte? Genoeg ruimte!

Verhoogde bedden en plantenbakken

Balkon verhoogd bed larikshout

Alle mogelijkheden van het traditionele verhoogde bed - intensievere teelt en meer dan één oogst per seizoen dankzij de snellere opwarming van de grond - worden ook geboden door deze bedstee, waarvan de hoogte het mogelijk maakt rechtop te werken. Een locatie in de buurt van de keuken zou ideaal zijn: op het balkon, op het terras of in een kleine tuin, verse kruiden en groenten van uw eigen oogst kunnen daar altijd klaar staan. Het grote volume substraat zorgt voor een gelijkmatige bodemwarmte en -vochtigheid, en eventuele grote schommelingen in de vorm van uitdroging, dichtslibbing of bevriezing van de bodem worden goed opgevangen.

€ 549,00
Dit is hoe je moet planten.

Bij het planten van balkonbakken is het raadzaam eerst een 4-5 cm dikke drainagelaag aan te brengen (gemaakt van geëxpandeerde klei, kleischilfers of grind). Zo kan het water goed weglopen en hoopt het zich bij langdurige regenval niet op in de bak, d.w.z. in de wortelzone van de plant. Wanneer u een substraat kiest, moet u erop letten dat het van zeer goede kwaliteit is; het moet structureel stabiel zijn, een langzaam stromende depotmeststof bevatten en - om milieuredenen - zo weinig mogelijk turf bevatten, liefst geen. Wortelkluiten die erg vast zitten, moeten vóór het planten voorzichtig worden losgemaakt of met een mes worden gekrabd; te lange wortels moeten worden ingekort. Zorg er bij het opvullen van het substraat voor dat de holtes tussen de kluit en de potwand zorgvuldig worden gedicht. Ten slotte wordt de plant goed aangedrukt en grondig bewaterd.

Meubilair geschikt voor balkons