Menu
Niewsbrief

Planters

PlantersPlanters

Bij het kiezen van de juiste plantenbak, zijn er een paar dingen om te overwegen. In de eerste plaats hangt het ervan af welke plant erin komt - rozen, bijvoorbeeld, wortelen meer in de diepte dan in de breedte en hebben daarom hoge, eerder slanke bakken nodig. Een ander criterium is de locatie: Voor buitenpotten moet u in het algemeen zoeken naar duurzaam, vorstbestendig materiaal, voor metalen potten ook naar bescherming tegen roest, en houten potten moeten gemaakt zijn van duurzaam, inheems hout. In ons assortiment vindt u potten, kuipen en bakken in de meest uiteenlopende maten en materialen: van gegalvaniseerd (en gepoedercoat) staal, eiken- en robiniahout, keramiek en ten slotte, voor een beetje eeuwigheid.

Geselecteerde planters in detail

Eikenhout is een van de duurzaamste houtsoorten. Hier vindt u het in de vorm van een stevige, kleine plantenbak voor balkon en terras. De leverancier uit de Palts van de houten regentonnen in ons assortiment maakt ze van duigen van wijnvaten. Zo zijn ook de signetten en belettering van verschillende wijnhuizen in het hout gebrand als teken van het gebruikelijke gebruik ervan, en geen twee bloembakken zien er hetzelfde uit.

€ 69,90
Plantenpot staal

Een eenvoudige bloempot, voorzien van stevige handgrepen. Het is gemaakt van staal, eerst thermisch verzinkt en vervolgens in twee fasen gepoedercoat. Mocht de buitenste verflaag ooit beschadigd worden, dan zal er niets roesten omdat het staal extra beschermd wordt door de dikke zinklaag. Als gevolg van het fabricageproces zijn er vier kleine plekjes onder de licht uitstekende rand die niet met verf zijn bedekt - dit is waar het gereedschap tijdens het verven vastgrijpt. Met afvoergat.

€ 42,90
Bloembak Jute Vilt

Deze plantenbakken zijn zeer veelzijdig in de tuin. Wanneer ze rechtstreeks worden geplant, kunnen ze als bak dienen. Als u een plantenbak binnen zet en de ruimte tussen de wand van de pot en het vilt opvult met gebladerte, versterkt u de winterbescherming. En als u tijdens het seizoen regelmatig fruit of noten oogst, hebt u met de opvouwbare, lichte containers altijd een geschikte container bij de hand. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, de locatie en dus ook de verwering, zullen de jute vilten bakken minstens een paar jaar meegaan voordat ze niet meer zo mooi zijn en de eerste tekenen van verrotting vertonen. De zakken kunnen vervolgens in de compost worden gedeponeerd. Verkrijgbaar in drie maten.

€ 15,90
Tulpenpot Terracotta

We hebben deze pot gemaakt in een Franse pottenbakkerij volgens een historisch model. Het is speciaal gemaakt voor het planten van bloembollen, dus het is niet zo hoog (omdat de bollen slechts ondiepe wortels hebben), maar met een grote diameter (zodat er veel in passen). De twee handgrepen in de schaal vergemakkelijken het vervoer van beplante potten, zodat u bijvoorbeeld altijd de planten kunt zien die op dat moment bloeien. De pot is vorstbestendig. Met zijn brede, platte vorm is de pot ook zeer geschikt voor kruiden.

€ 79,90

De eenvoudige zakken zijn gemaakt van een speciale gerecycleerde vezelstof, die wordt gemaakt van PET-flessen die niet meer worden gebruikt en waarin de wortels van de plant vast komen te zitten. Zij worden dus voortdurend opnieuw gestimuleerd om fijne wortels te vormen: zeer vergelijkbaar met wat er in de volle grond onder de aarde gebeurt. De containers zijn zeer licht, robuust en kunnen aan de grote handvatten als een tas worden gedragen. Als ze niet worden gebruikt, kunnen ze klein worden opgevouwen en nemen ze nauwelijks bergruimte in beslag. Ze zijn even geschikt als winterbescherming voor potplanten of als opvangbak voor oud papier, bij het verzamelen van bladeren of het oogsten van fruit. n drie maten verkrijgbaar.

€ 6,90
Plaats de planten

Bij het planten van grote containers is het raadzaam eerst een 4-5 cm dikke drainagelaag aan te brengen (van geëxpandeerde klei, gebroken klei of grind). Zo kan het water goed weglopen en hoopt het zich bij langdurige regenval niet op in de bak, d.w.z. in de wortelzone van de plant. Bij de keuze van het substraat moet erop worden gelet dat het van zeer goede kwaliteit is; het moet structureel stabiel zijn, een traagstromende depotmeststof bevatten en - om milieuredenen - zo weinig mogelijk turf bevatten, liefst geen.

Alvorens de plant in te brengen, de kluit voorzichtig losmaken of met een mes insnijden; de wortels inkorten als ze te lang zijn. Zorg er bij het opvullen van het substraat voor dat de holtes tussen de kluit en de potwand zorgvuldig worden gedicht. Ten slotte wordt de plant goed aangedrukt en grondig bewaterd.

Bloempotten schoonmaken

Gebruikte bloempotten van klei bevatten vaak afzettingen die schadelijk kunnen zijn voor de planten (bv. schimmelsporen). De potten worden hygiënisch schoon als zij 15 minuten in warm zeepwater (2 à 3 eetlepels vloeibare zachte zeep op 1 liter water) worden gedompeld en vervolgens goed worden uitgeboend. Kalk- en mosaanslag kan krachtig worden weggeborsteld met een mengsel van ¼ l water, ¼ l azijn en 2 el zout en vervolgens met heet water worden afgespoeld.
ontdek meer huishoudtips

Meer producten en inspiraties

Menu