Niewsbrief

Planters

Bij de keuze van de juiste plantenbak moet met een aantal zaken rekening worden gehouden. Allereerst hangt het ervan af welke plant erin moet - rozen bijvoorbeeld wortelen meer in de diepte dan in de breedte en hebben daarom hoge, eerder slanke bakken nodig. Een ander criterium is de locatie: Voor buitenpotten moet u meestal op zoek gaan naar duurzaam vorstbestendig materiaal, voor potten van metaal ook naar bescherming tegen roest, en houten potten moeten gemaakt zijn van duurzame, inheemse houtsoorten. In ons assortiment vindt u potten, kuipen en bakken in de meest uiteenlopende maten en materialen: van gegalvaniseerd (en gepoedercoat) staal, eiken- en robiniahout, keramiek en tenslotte voor de kleine eeuwigheid.

Geselecteerde planters in detail

Eikenhout is een van de duurzaamste houtsoorten. Hier vindt u het in de vorm van een stevige, kleine plantenbak voor balkon en terras. De leverancier uit de Palts van de houten regentonnen in ons assortiment maakt ze van duigen van wijnvaten. Zo zijn ook de signetten en belettering van verschillende wijnhuizen in het hout gebrand als teken van het gebruikelijke gebruik ervan, en geen twee bloembakken zien er hetzelfde uit.

€ 69,90
Plantenpot staal

Een eenvoudige bloempot, voorzien van stevige handgrepen. Hij is gemaakt van staal, eerst thermisch verzinkt en daarna in twee fasen gepoedercoat. Mocht de buitenste verflaag beschadigd raken, dan roest er niets, omdat het staal extra beschermd wordt door de dikke zinklaag. Door het fabricageproces zijn er vier kleine plekjes onder de iets uitstekende rand die niet met verf bedekt zijn - hier grijpt het handvat tijdens het verven. Met afvoergat.

€ 42,90
Bloembak Jute Vilt

Deze plantenbakken zijn zeer veelzijdig in de tuin. Wanneer ze rechtstreeks worden geplant, kunnen ze als bak dienen. Als u een plantenbak binnen zet en de ruimte tussen de wand van de pot en het vilt opvult met gebladerte, versterkt u de winterbescherming. En als u tijdens het seizoen regelmatig fruit of noten oogst, hebt u met de opvouwbare, lichte containers altijd een geschikte container bij de hand. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik, de locatie en dus ook de verwering, zullen de jute vilten bakken minstens een paar jaar meegaan voordat ze niet meer zo mooi zijn en de eerste tekenen van verrotting vertonen. De zakken kunnen vervolgens in de compost worden gedeponeerd. Verkrijgbaar in drie maten.

€ 15,90
Tulpenpot Terracotta

We hebben deze pot gemaakt in een Franse pottenbakkerij volgens een historisch model. Het is speciaal gemaakt voor het planten van bloembollen, dus het is niet zo hoog (omdat de bollen slechts ondiepe wortels hebben), maar met een grote diameter (zodat er veel in passen). De twee handgrepen in de schaal vergemakkelijken het vervoer van beplante potten, zodat u bijvoorbeeld altijd de planten kunt zien die op dat moment bloeien. De pot is vorstbestendig. Met zijn brede, platte vorm is de pot ook zeer geschikt voor kruiden.

€ 79,90

De eenvoudige zakken zijn gemaakt van een speciale gerecycleerde vezelstof, die wordt gemaakt van PET-flessen die niet meer worden gebruikt en waarin de wortels van de plant vast komen te zitten. Zij worden dus voortdurend opnieuw gestimuleerd om fijne wortels te vormen: zeer vergelijkbaar met wat er in de volle grond onder de aarde gebeurt. De containers zijn zeer licht, robuust en kunnen aan de grote handvatten als een tas worden gedragen. Als ze niet worden gebruikt, kunnen ze klein worden opgevouwen en nemen ze nauwelijks bergruimte in beslag. Ze zijn even geschikt als winterbescherming voor potplanten of als opvangbak voor oud papier, bij het verzamelen van bladeren of het oogsten van fruit. n drie maten verkrijgbaar.

€ 6,90
Plaats de planten

Bij het planten van grote bakken is het raadzaam eerst een 4-5 cm dikke drainagelaag (van geëxpandeerde klei, gebroken klei of grind) aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat het water goed kan weglopen en zich bij langdurige regenval niet ophoopt in de container, d.w.z. in de wortelzone van de plant. Bij de keuze van het substraat moet erop worden gelet dat het van zeer goede kwaliteit is; het moet structureel stabiel zijn, een langzaam stromende depotmeststof bevatten en - om milieuredenen - zo weinig mogelijk turf bevatten, bij voorkeur helemaal geen turf. Sterk verharde wortelkluiten moeten voorzichtig worden losgemaakt of met een mes worden ingesneden voordat de plant wordt geplaatst; te lange wortels moeten worden ingekort. Let er bij het vullen van het substraat op dat de holtes tussen de kluit en de potwand zorgvuldig worden gedicht. Ten slotte wordt de plant goed aangedrukt en grondig bewaterd.

Bloempotten schoonmaken

In gebruikte bloempotten van klei zit vaak aanslag die schadelijk kan zijn voor de planten (bv. schimmelsporen). De potten worden hygiënisch schoon als ze 15 minuten in een warm sopje (2 à 3 eetlepels vloeibare zachte zeep op 1 liter water) worden gedrenkt en vervolgens goed worden uitgeschrobd. Kalk- en mosaanslag kan krachtig worden afgeborsteld met een mengsel van ¼ l water, ¼ l azijn en 2 el zout en vervolgens met heet water worden afgespoeld.