Werdenfelser-Schafwoll-Laden

Waterreservoir voor balkonbakken Schapenwolvilt

Werdenfelser-Schafwoll-Laden
Waterreservoir voor balkonbakken Schapenwolvilt
  € 15,90Basisprijs: € 57,82/m²alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Schapenwol. Natuurlijk waterreservoir

  Een van de materiaaleigenschappen van schapenwol is dat het als natuurlijke vezel een uitstekend waterreservoir is. Het kan ongeveer drie en een half keer zijn eigen gewicht aan vocht opnemen, dit gedurende langere tijd opslaan en gelijkmatig weer afgeven aan de omgeving. Schapenwol - hier in de vorm van in stroken opgemaakt wolvilt - is ideaal als inzetstuk voor balkonbakken: het verbetert de waterhuishouding van het substraat dat het bevat aanzienlijk en beperkt het waterverlies door verdamping. Dit komt omdat balkonbakken een relatief klein volume aan grond hebben, het substraat bij warm en droog weer snel uitdroogt en zeer moeilijk opnieuw te bevochtigen is als het eenmaal echt hard en uitgedroogd is; als de bakken onder een lichte hoek aan de balkonreling hangen, kan het water helemaal weglopen zonder zelfs maar in de grond te dringen. De schapenwol ondersteunt dus ook een gelijkmatige toevoer van voedingsstoffen naar de planten: Kunstmest lost alleen op in vochtig substraat en geeft zijn bestanddelen af.

  Productinformatie

  Artikel nummer 26485

   Gaat minstens twee, mogelijk drie tuinseizoenen mee. De inlage lost na verloop van tijd op, restanten kunnen gewoon door de bodem worden gemengd of bij het compost worden gedaan. Wolvilt van 100% zuivere scheerwol van Werdenfelser Bergschaf, 960 g/m². Lengte 2 m, breedte 13,5 cm. Materiaal dikte 5 mm. Gewicht 260 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen