Bestel u cadeaus voor 30/11 en ontvang ze voor Sinterklaas**

Menu
Niewsbrief

Binnenshuis tuinieren. Als het huis groen en bloeiend is

BinnenkwekerijBinnenkwekerij

Wie zegt dat tuiniersgeluk alleen in de open lucht mogelijk is? Er is tenslotte plaats in de kleinste hut. En een groene vingers (of die er een wil worden) zal ook bloeien met binnenshuis tuinieren - zolang je maar rekening houdt met de natuurlijke behoeften van de planten.

Binnen gieter koper

Haws is een beroemde fabrikant van klassiek Engels tuingereedschap. Typisch is de verhoogde vulopening, die voorkomt dat het gietwater overloopt. De licht gebogen, smalle gieter van deze kan is perfect geschikt voor het bewateren van potplanten.

€ 99,90

Geselecteerde producten voor binnenshuis tuinieren

Onze tips voor een gezonde groei

Meer licht. Levensbloeiers voor het raam
Kamerplanten moeten zo helder mogelijk worden geplaatst, bij voorkeur direct voor het raam of op de vensterbank. Slechts een meter van het raam, is de lichtintensiteit slechts ongeveer de helft. Te weinig licht doet de scheuten verdorren, de bladeren vergelen en afvallen en de plant in haar geheel verslechteren. Als u een plant toch als kamerscherm of op een muur verder van het raam wilt plaatsen zonder de bladeren en bloemen te laten afhangen, is het zinvol een bloemenlamp te installeren. Het is het beste om de armatuur te koppelen aan een tijdschakelaar die het natuurlijke licht-donker ritme volgt.

Alles stroomt. Water om te groeien
Tijdens het groeiseizoen moet de plant vaker water krijgen. De bewateringsintervallen hangen af van de behoeften van de plant en van de milieuomstandigheden zoals temperatuur en vochtigheid. Controleer de planten regelmatig; het is het beste om met uw vinger te testen hoe droog de grond is voordat u water geeft. Bij hoge potten kan een vochtmeter helpen om te controleren of de kluit nog voldoende vochtig is. Giet na ongeveer een half uur het overtollige water af. In de winter vertraagt de groei - omdat er minder water verdampt, hoeft er minder te worden gesproeid. De watertoevoer moet altijd worden aangepast aan de kamertemperatuur: hoe koeler, hoe zuiniger.

Slaapstand. Nooit in droge lucht
Het wordt koud buiten en de kachels staan binnen aan. De meeste planten houden echter helemaal niet van droge, verwarmde lucht; ongedierte zoals trips en spint verspreiden zich graag in droge binnenlucht. Voorkom dit door de luchtvochtigheid in verwarmde kamers te verhogen, bijvoorbeeld door open waterbakjes op radiatoren of vensterbanken te plaatsen of door speciale keramische luchtbevochtigers aan de radiator te hangen. Als de planten warm worden gehouden, is één bemesting per maand tijdens de wintermaanden voldoende; in koele ruimten worden kamerplanten pas in het voorjaar helemaal bemest.

De cirkel is rond. Tijd voor de voorjaarssnoei
In de maanden met weinig licht en warme verwarmingslucht ontwikkelen veel kamerplanten overdreven lange, zwakke scheuten. Deze moeten in het voorjaar worden teruggesnoeid om een nieuwe krachtige, gedrongen groei mogelijk te maken. U kunt de afgesneden uiteinden van de scheuten gebruiken als stekken om nieuwe planten te kweken. Voor de beworteling plaatst u de scheuten in een los, doorlatend, voedselarm substraat of gewoon in een glas water. Zodra zich een "wortelbaard" heeft gevormd, verpot de stek dan in een grotere pot en laat hem groeien en bloeien. Waar? Op een lichte vensterbank, natuurlijk.

Meer producten en inspiraties

Menu